ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση σε βάρος καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Μήνυση σε βάρος του από φερόμενο ηθικό αυτουργό

Επίθεση σε βάρος καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ: Μήνυση σε βάρος του από φερόμενο ηθικό αυτουργό
Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ φέρεται να έχει «δείξει» στην Αστυνομία άλλο καθηγητή ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ φέρεται να έχει «δείξει» στην Αστυνομία άλλο καθηγητή ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση

Μήνυση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, Α.Δ., που έγινε στόχος κουκουλοφόρων την Τρίτη, θα καταθέσει σήμερα, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι ο δικηγόρος Αγαμέμνων Τάτσης, ο οποίος εκπροσωπεί ακαδημαϊκό με τον οποίο βρίσκεται σε αντιδικία ο κ. Δράκος.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το γεγονός ότι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου φέρεται να έχει «δείξει» στην Αστυνομία τον πελάτη του κ. Τάτση ως έναν από τους τρεις ηθικούς αυτουργούς της σε βάρος του επίθεση στο αμφιθέατρο της πρώην ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πελάτης του κ. Τάτση (επίσης καθηγητής της πρώην ΑΣΟΕΕ) ήταν στο παρελθόν συνέταιρος του καθηγητή που έγινε στόχος κουκουλοφόρων σε χρηματιστηριακή εταιρία με έδρα το Βουκουρέστι. Η μήνυση σε βάρος του Α.Δ. έγινε όταν ο πελάτης του κ. Τάτση –όπως ισχυρίζεται- διαπίστωσε ότι ο συνεταίρος του συνευρίσκεται με άντρες και ένα ανήλικο αγόρι.

Στο μεταξύ, η Κρατική Ασφάλεια ανέλαβε την έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση με τον ξυλοδαρμό καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) από ομάδα περίπου 15 κουκουλοφόρων.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν το απόγευμα της Τρίτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και πήραν κατάθεση από το θύμα, το οποίο φέρεται να «έδειξε» τρεις συναδέλφους του ως ηθικούς αυτουργούς της καταδρομικής επίθεσης. Παράλληλα, φέρεται να είπε ότι ουδέποτε είχε προστριβές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει η ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τον αιφνιδιασμό που κατάφεραν εισβάλλοντας στο αμφιθέατρο, παρουσία τουλάχιστον 100 φοιτητών. Ο καθηγητής δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα, δεν αντέδρασε και το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να προστατευτεί με τα χέρια του. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τα χειρότερα απετράπησαν χάρη στην αντίδραση φοιτητών που προσπάθησαν να απομακρύνουν τους κουκουλοφόρους.

Η Αστυνομία εξετάζει δύο βασικά σενάρια για την ταυτότητα των δραστών. Το πρώτο είναι οι κουκουλοφόροι να οργάνωσαν την επίθεση για να «τιμωρήσουν» τον καθηγητή, με φόντο πρόσφατα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εμπλέκεται σε κύκλωμα τοκογλυφίας όπως και σε υπόθεση παιδεραστίας.

Το δεύτερο σενάριο είναι να ευσταθούν οι αναφορές του καθηγητή ότι συνάδελφοί του, με τους οποίους έχει επί μακρόν αντιδικία, να παρακίνησαν τους δράστες να του επιτεθούν.

Η Κρατική Ασφάλεια θα πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ θα γίνει προσπάθεια συλλογής υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής που δυνητικά μπορεί να έχουν καταγράψει τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν το «βλέμμα» τους και σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, για το ενδεχόμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης από κάποια ομάδα αναρχικών (όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μελέτη για τον κορονοϊό: Πόσες ημέρες μεταδίδεται μετά τη διάγνωσή του

Κρούσματα σήμερα: Κοντά στις 27.000 οι σημερινές μολύνσεις

Survivor Spoiler: «Κλείδωσε» η επόμενη αποχώρηση με... διπλή βόμβα; Ποιος κερδίζει το έπαθλο φαγητoύ

Survivor: Απίστευτος καυγάς ανάμεσα σε Πιλίδη και Κατσαούνη – Τους χώρισαν οι συμπαίκτες τους