ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα: Διεκόπη η δίκη - Η κατηγορούμενη δεν είχε κάνει covid τεστ

Δολοφονία 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα: Διεκόπη η δίκη - Η κατηγορούμενη δεν είχε κάνει covid τεστ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη στην αρχή της απολογίας της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχε με την μητέρα της.
INTIME

Χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού ξεκίνησε η δίκη στο Εφετείο Ανηλίκων η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τη στυγερή δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα τον Νοέμβριο του 2020, με δράστες την 15χρονη κόρη της και δύο αγόρια 16 και 17 ετών. 

Μετά από περίπου τρεις ώρες διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών και λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε η απολογία της ανήλικης κατηγορουμένης, η 16χρονη σήμερα κοπέλα ανέφερε πως δεν αισθάνεται καλά.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου την ρώτησε αν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, με την κατηγορούμενη να απαντά αρνητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ανέφερε πως δεν έχει εμβολιαστεί. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε διακοπή της δίκης, αλλά και σε έντονες διαμαρτυρίες των παρισταμένων δικηγόρων, πως δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη στην αρχή της απολογίας της αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχε με την μητέρα της. «Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν.

Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες» φέρεται να κατέθεσε. Ωστόσο, λίγο αργότερα εξαιτίας της αδιαθεσίας της, η δίκη διακόπηκε για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας για τις 28 Φεβρουαρίου, πριν η 16χρονη προλάβει να αναφερθεί στα περιστατικά γύρω από το στυγερό έγκλημα.
Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσαν κεκλεισμένων των θυρών οι μητέρες των 2 ανηλίκων αγοριών, αλλά και δύο γείτονες. Σημειώνεται, πως οι τρεις ανήλικοι είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 8 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση (σσ: το κορίτσι για ηθική αυτουργία και τα δύο αγόρια καταδικάστηκαν ως φυσικοί αυτουργοί).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Αγία Βάρβαρα: Με λυγμούς στα δικαστήρια ο αδελφός της 64χρονης - Τι δήλωσε η κόρη της