ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η ιστορία του ΣτΕ από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι και το 1976

Η ιστορία του ΣτΕ από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι και το 1976
Intime News

Την ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας από την ίδρυση του το 1929 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ως το 1976 θα αποτυπώσουν σε συνεργασία η Βουλή, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και η Ενωση των Δικαστών του ΣτΕ.

Το εγχείρημα, μοναδικό στην Ευρώπη, αποτελεί σπουδαίο έργο μελέτης και καταγραφής της ιστορίας του Δικαστηρίου που είναι συνυφασμένη με τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο μας.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής Κων. Τασούλα, της ηγεσίας του Δικαστηρίου και δεκάδων ανώτατων δικαστικών, εγκαινιάστηκε η συγγραφή της ιστορίας του Δικαστηρίου με την εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας Παναγιώτη Τσούκα, που είναι και ο πρόεδρος της Ενωσης των Δικαστών του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στη συνεργασία του κοινοβουλίου με το Δικαστήριο για την μελέτη και τη συγγραφή της ιστορίας του, τόνισε μεταξύ άλλων,ότι «η ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι συνυφασμένη με την πολιτική και δημόσια ζωή και οφείλουμε να φροντίζουμε αυτό το δικαστήριο για να παραμείνει το κύρος του αλώβητο».

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης εξήρε το εγχείρημα της συγγραφής της ιστορίας του ΣτΕ, τονίζοντας ότι «το δικαστήριο στάθηκε όρθιο ακόμα και σε εποχές που η ύπαρξη του τέθηκε υπό αμφισβήτηση», ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης των Δικαστών του ΣτΕ κ. Παναγιώτης Τσούκας αναφέρθηκε λεπτομερώς στον πρώτο πρόεδρο του Δικαστηρίου Κων. Ρακτιβάν και την παραίτηση του την άνοιξη του 1935.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr