ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Τοπαλούδη: Καταθέτουν σήμερα οι γονείς - Τι είχαν υποστηρίξει στον πρώτο βαθμό

Δίκη Τοπαλούδη: Καταθέτουν σήμερα οι γονείς - Τι είχαν υποστηρίξει στον πρώτο βαθμό
Οι γονείς της φοιτήτριας που βρήκε φρικτό θάνατο θα καταθέσουν σήμερα.

Δίκη Τοπαλούδη: Με τις καταθέσεις της Κούλας Αρμουτίδου και του Γιάννη Τοπαλούδη θα ξεκινήσει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της κόρης τους Ελένης, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Οι γονείς της φοιτήτριας που βρήκε φρικτό θάνατο, αφού προηγουμένως βιάστηκε από δυο νεαρούς άνδρες, θα καταθέσουν σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για το παιδί τους. Στον πρώτο βαθμό, ο πατέρας της Ελένης είχε πει στους δικαστές: «Άδικα έχασε τη ζωή του ένα παιδί, με όνειρα για το μέλλον του, να έκανε ένα μεταπτυχιακό ίσως. Σήμερα η Ελένη Τοπαλούδη είναι εδώ παρούσα και θα είμαι πάντα στην καρδιά μας!».

Ο μπαμπάς της νεαρής φοιτήτριας περιέγραψε πότε μίλησε για τελευταία φορά μαζί της, αλλά και τις ώρες αγωνίας που πέρασε η οικογένεια το διάστημα που δεν μπορούσε να την εντοπίσει. «Στις 26/11/2018, Δευτέρα, μίλησα τελευταία φορά εγώ μαζί της και την Τρίτη 27/11/2018 η μητέρα της. Από την Πέμπτη, το βράδυ μας είχαν ζώσει φίδια. Μετά από λίγη ώρα μας πήραν τηλέφωνο από το Α.Τ στο Διδυμότειχο. Μου έδειξαν τη φωτογραφία με τατουάζ στο πόδι της. Πήγαμε στη Ρόδο. Στις 30 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε πως ήταν η Ελένη. Εύχομαι κανένας γονιός να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ. Εγώ δεν μπόρεσα να πάω στο νεκροτομείο. Πήγε ο αδελφός μου. Έφυγε κόσμος κάτω από πόδια μας».

Μάλιστα, περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα αντίκρυσε στο φοιτητικό σπίτι της κόρης του. «Το πιο συγκλονιστικό ήταν όταν πήγαμε στο σπίτι του παιδιού μας. Το πλυντήριο ήταν αναμμένο. Είχε αφήσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στο ψυγείο και μισή τσίχλα. Θα γύριζε το παιδί μας δεν είχε κανονίσει κάτι! Με ποτάμια στα μάτια προσπαθούσαμε να μαζέψουμε τα πράγματα της» περιέγραψε ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, συγκλονίζοντας το ακροατήριο λίγο αργότερα όταν είπε πως κατά την μεταφορά του φερέτρου του παιδιού του, παρακαλούσε να «ανέβει ο κυβερνήτης πιο ψηλά μήπως και το σώμα της συναντήσει τη ψυχή της και ξαναζωντανέψει».

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της Κούλας Αρμουτίδου, η οποία από την αρχή της ιστορίας υποστηρίζει ότι υπήρχαν και άλλοι συμμέτοχοι στο έγκλημα σε βάρος της κόρης της. «Εγώ πιστεύω ότι γιαγιά και όλο περιβάλλον είναι μέσα στα κόλπα του εγγονού. Η γιαγιά (του Ροδίτη κατηγορουμένου) λέει ότι δήθεν είδε χαρούμενη την Ελένη μου να είναι με τα δύο τομάρια, θα ακούσετε αλήθειες με αυτή τη γιαγιά που δεν ντράπηκε και ήρθε; Εγώ πιστεύω ότι ακούγανε και κωφεύανε (εκείνο το βράδυ), ξέρανε την προβληματική συμπεριφορά, και δεν ενδιαφερόταν...» ανέφερε η μητέρα.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλόνισε ο ιατροδικαστής στη δίκη Τοπαλούδη: «Όποιος το έκανε, δεν μπορώ να τον θεωρήσω άνθρωπο»