ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Novartis: Απολογείται σήμερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Novartis: Απολογείται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε κληθεί σε απολογία στις 15 Μαρτίου κι έκτοτε είχε λάβει προθεσμίες προκειμένου να προετοιμαστεί
Intime News

Στο γραφείο της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπουλου, θα βρεθεί σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τις κακουργηματικές κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, είχε κληθεί σε απολογία στις 15 Μαρτίου κι έκτοτε είχε λάβει προθεσμίες προκειμένου να προετοιμαστεί. Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν αφού τον Ιούλιο η ανακρίτρια συνταξιοδοτείται και θα πρέπει η ανάκριση να έχει ολοκληρωθεί.

Κεντρικός πρωταγωνιστής της δικαστικής έρευνας που προέκυψε μετά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης την περίοδο δικαστικής διερεύνησης του σκανδάλου της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς αλλά και σε σειρά άλλων υποθέσεων μεταξύ των οποίων και του επιχειρηματία Σαμπυ Μιωνή.

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου η Ολομέλεια της Βουλής άσκησε δίωξη για τα εξής 8 αδικήματα: Ηθική Αυτουργία σε Κακουργηματική Κατάχρηση Εξουσίας, Ηθική Αυτουργία σε Πλημμεληματική Κατάχρηση εξουσίας, Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος, Παράβαση Καθήκοντος κατά εξακολούθηση, Απόπειρα Εκβίασης, Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, Δωροληψία Υπαλλήλου και Εγκληματική οργάνωση (Συμμορία).

Σημειώνεται, ότι στην ίδια υπόθεση είναι κατηγορούμενη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας, αλλά και δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννης Φιλλιπάκης.