ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές για τους οκτώ

Πλημμύρες στη Μάνδρα: Πότε θα ανακοινωθούν οι ποινές  για τους οκτώ
Αθώα η Δούρου για τις  πλημμύρες στη Μάνδρα - Ποιοι καταδικάστηκαν - Αναμένονται οι ποινές 
INTIME

Αθώα η Δούρου για τις  πλημμύρες στη Μάνδρα - Ποιοι καταδικάστηκαν - Αναμένονται οι ποινές 

Στις 23 Ιουνίου θα συνεχιστεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα το 2017 με το ενώπιον Τριμελές Πλημμελειοδικείο να ανακοινώνει τις ποινές που θα επιβάλλει στους οκτώ κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Η διαδικασία σήμερα μετά την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής, συνεχίστηκε με την υποβολή αιτημάτων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους οκτώ κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι.

Οι συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει στους εντολείς τους όλα τα προβλεπόμενα ελαφρυντικά, όπως του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η Εισαγγελέας Έδρας επιφυλάχθηκε να προτείνει επί των ελαφρυντικών στην επόμενη συνεδρίαση.

Αθώα η Δούρου - Ποιοι καταδικάστηκαν

Στην αθώωση της Ρένας Δούρου κατέληξε νωρίτερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η υπόθεση των φονικών πλημμυρών στη Μανδρα Αττικής το 2017.

Η πρώην περιφερειάρχης η Αττικής κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία αθώα για τις υπόλοιπες πράξεις της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, σωματικής βλάβης εξ αμέλειας και της πλημμύρας εξ αμέλειας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώους 12 από τους 21 κατηγορουμένους για όλα τα αδικήματα, ανάμεσα τους οι Δήμαρχοι Μεγάρων και Ελευσίνας. Στον αντίποδα, έκρινε ενόχους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, της πλημμύρας εξ αμέλειας και της σωματικής βλάβης εξ αμελείας τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασίλειου και την αντιπεριφερειάρχη τεχνικών έργων Βασιλική Λάσκαρη, με την τελευταία να κρίνεται ένοχη για 18 από τους 25 θανάτους.

Επιπλέον ένοχη κατά πλειοψηφία κρίθηκε για το αδίκημα της πλημμύρας και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως η Δημαρχος Μάνδρας Ιωαννα Κριεκούκη, ενώ ένοχη κρίθηκε και δασάρχης Αιγάλεω για την ανθρωποκτονία και την πλημμύρα εξ αμέλειας και δια παραλείψεως.