ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ της Πάτρας - Ποια τα βήματα των εισαγγελέων

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ της Πάτρας - Ποια τα βήματα των εισαγγελέων
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ της Πάτρας - Ποια τα βήματα των εισαγγελέων
INTIME

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντίστροφη μέτρηση για το θρίλερ της Πάτρας - Ποια τα βήματα των εισαγγελέων

Μια ανάσα μακριά από το κλείσιμο της υπόθεσης των θανάτων της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη βρίσκεται πλέον η Δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου έχουν ήδη πιάσει την άκρη του νήματος της πολύκροτης υπόθεσης με πρωταγωνίστρια τη Ρούλα Πισπιρίγκου και εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. Χθες το μεσημέρι, ο φάκελος της υπόθεσης, που περιλαμβάνει το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, αλλά και τις καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και συγγενών της προφυλακισμένης για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου, έφτασε στο κτίριο 16 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού έχουν αξιολογήσει το υλικό που συγκεντρώθηκε από την προκαταρτική έρευνα, να λάβουν απόφαση σχετικά με το πόσα και ποια πρόσωπα θα καλέσουν σε εξηγήσεις, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σε περίπτωση που η Ρούλα Πισπιρίγκου κριθεί ύποπτη, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της. Ωστόσο, η αναμένεται να ζητήσει προθεσμία -όπως δικαιούται από το νόμο- προκειμένου να ετοιμάσει τις εξηγήσεις της. Μάλιστα, η προθεσμία αυτή θα μπορούσε να φτάσει τις 15-20 ημέρες, ενώ υπάρχει δυνατότητα να δοθούν είτε στους αστυνομικούς της ΓΑΔΑ είτε στους εισαγγελείς. Μετά την λήψη εξηγήσεων οι τελευταίοι θα αποφασίσουν αν και για ποια αδικήματα θα ασκήσουν ποινική δίωξη και σε βάρος της.

Η κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου

Τη βεβαιότητα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της φέρεται να εξέφρασε κατά την πολύωρη κατάθεσή της στους αστυνομικούς, η αδελφή της Δήμητρα, η οποία μάλιστα ήταν παρούσα την ημέρα που η μικρή Ίριδα έφυγε από τη ζωή.

«Δεν πιστεύω ότι η Ρούλα έχει βλάψει τα παιδιά της. Αν δεν έχουν πεθάνει από παθολογικά αίτια και υπάρχει κάποιος που ευθύνεται για το θάνατό τους, να έρθουν να μου το πουν επιστημονικά τεκμηριωμένα. Θέλω να μάθω την αλήθεια και θέλω δικαίωση για τα αγγελούδια μου και να υποστούν τις συνέπειες όλοι όσοι ευθύνονται», φέρεται να υποστήριξε.

Η ίδια ρωτήθηκε πολλές φορές για όλες τις κινήσεις της από τη στιγμή που το μωράκι ξύπνησε το πρωί μέχρι την ώρα που η Δήμητρα Πισπιρίγκου το βρήκε νεκρό.

«Τη νύχτα της 20ης Μαρτίου πήγαμε με τη Ρούλα για ύπνο γύρω στις 2 με 2.30, αφού παίξαμε με την Τζωρτζίνα. Κοιμηθήκαμε στο δωμάτιο του ζευγαριού, στο διπλό κρεβάτι γιατί ο Μάνος έλειπε από το σπίτι. Γύρω στις 7 με 7.30 το πρωί, η Ίριδα ξύπνησε και την ακούσαμε να κλαίει. Πήγε, του έβαλε την πιπίλα, το ησύχασε και επέστρεψε στο κρεβάτι. Έκανε περίπου 1 λεπτό. Είχα αίσθηση του χρόνου γιατί κοίταξα το ρολόι μου και έτσι γνώριζα πόσο έλειψε η αδελφή μου» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, συμπληρώνοντας πως η ίδια βρήκε αργότερα το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

«Εγώ βρήκα το μωρό. Η Ρούλα μου είπε να σηκωθώ από το κρεβάτι για να πάω να δω τι κάνει το μωρό, γιατί είχε πολλές ώρες να κλάψει. Γύρω στις 11 με 11.30 σηκωθήκαμε από το κρεβάτι και η Ρούλα μου είπε να πάω να ρίξω μία ματιά στο παιδί, ενώ εκείνη θα ετοίμαζε τη φρουτόκρεμα. Όταν πήγα στο παιδικό δωμάτιο, αντίκρισα το μωρό να κοιμάται ανάσκελα, κάθετα στο κρεβάτι όπου βρίσκεται το προσκέφαλο της κούνιας. Έσκυψα και το είδα ακίνητο, παγωμένο. Ο κορμός ήταν ακόμα ζεστός αλλά τα χέρια και τα πόδια του είχαν παγώσει. Πήγα τρέχοντας στη Ρούλα για να της ζητήσω βοήθεια. Είχα πάθει σοκ» περιέγραψε στην κατάθεσή της.