ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του - Ελέγχεται για κακουργήματα

Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί του - Ελέγχεται για κακουργήματα

Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Πόρισμα για απιστία και ξέπλυμα χρήματος για τον εκπρόσωπο του παρατηρητήριου του Ελσίνκι

Πόρισμα «φωτιά» που καταλογίζει τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων στον εκπρόσωπου του παρατηρητήριου του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά εξέδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Σύμφωνα με έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, συντάχθηκε πόρισμα το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων για απιστία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αφού προέκυψε ότι ο κ. Δημητράς, μέσω ΜΚΟ οργανώσεων στις οποίες ήταν επικεφαλής, έπαιρνε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά διάφορα χρηματικά ποσά τα διέθετε κατά το δοκούν, δηλαδή για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε. Σημειώνεται, ότι οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ προέρχονταν από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς.

Στο πόρισμα φέρεται να καταλογίζονται κακουργηματικές πράξεις στον κ. Δημητρά, ενώ εκδόθηκε και διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του, αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.