ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σεπόλια: «Ξαναβιάζεται η 12χρονη» - Καταπέλτης η δικηγόρος της κατά Ηλία Μίχου και εισαγγελέως

Σεπόλια: «Ξαναβιάζεται η 12χρονη» - Καταπέλτης η δικηγόρος της κατά Ηλία Μίχου και εισαγγελέως
Intime News

Η δικηγόρος της 12χρονης ξεσπά κατά του Ηλία Μίχου και της προκλητικής πρότασης της εισαγγελέως 

Οργισμένη η κοινωνία παρακολουθεί τις εξελίξεις στη δίκη της 12χρονης από τα Σεπόλια μετά και την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως που αθωώνει τον Ηλία Μίχο για τον βιασμό της.

«Το παιδί ξαναβιάζεται», ήταν αυτό που ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στο OPEN για την εισαγγελική πρόταση: «Όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη, εξοργισμένη, δεν το περίμενε. Το παιδί, το ίδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, - ακόμα και αν γίνει δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, που θεωρούμε πως δεν θα την δεχτεί το σώμα των δικαστών και των ενόρκων-, πως οι ποινές για τα εγκλήματα που κατηγορείται ο Μίχος και τα οποία έχει παραδεχτεί δεν θα είναι αυστηρές. Το θέμα είναι πως το παιδί έχει περιγράψει ακριβώς πώς έγινε ο βιασμός, δηλαδή, σαν να ήξερε το άρθρο του ποινικού κώδικα, τι λέει για τον βιασμό, που είναι προφανές πως δεν το ήξερε».

Αναφερόμενη ακόμη στην ντροπιαστική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωση του Μίχου στην κατηγορία για τον βιασμό της 12χρονης, η κυρία Ταραχοπούλου είπε πως η εισαγγελέας έφτασε στο σημείο να θεωρεί πως δεν υπήρξε ούτε βία αλλά ούτε και απειλή στην κακοποίηση του παιδιού.

«Ξαναβιάζεται με όλα αυτά η 12χρονη»

Η κυρία Ταραχοπούλου ανέφερε ακόμη ότι «το παιδί επαναθυματοποιείται, ξαναβιάζεται αυτή τη φορά, με αυτά. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση». Σύμφωνα μάλιστα με τη συνήγορό της, η 12χρονη περιμένει να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται.

«Το παιδί έχει πει δεν θέλει να πάνε στη φυλακή οι αθώοι», είπε η κυρία Ταραχοπούλου και πρόσθεσε: «Να κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της, να βρει ποιοι είναι οι ένοχοι, για ποιες πράξεις είναι ένοχοι, να καταδικαστούν».

«Καθηγητές πανεπιστημίου είπαν πως το παιδί λέει την αλήθεια»

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA, είπε: «Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;».

Σχετικές ειδήσεις