ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στο εδώλιο 4 ειδικοί φρουροί για το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου ενός 24χρονου

Ξανά στο εδώλιο 4 ειδικοί φρουροί για το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου ενός 24χρονου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα ξανακαθίσουν τέσσερις ειδικοί φρουροί -αν και ομοφώνως αθωώθηκαν- για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας 24χρόνου τον Μάιο του 2008 στην οδό Αναξαγόρα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης κρίνοντας ότι πάσχει από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ περιέχει και ασάφειες. Ακόμη, στην αναίρεση αναφέρεται ότι η αθωωτική απόφαση δεν προσδιορίζει εάν το σύρσιμο του 24χρόνου, μετά την κατάρρευσή του και ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την αφαίρεση των χειροπέδων σχετίζεται με τον θάνατό του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους, όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, καταγράφοντας μάλιστα τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο.

Στην προσπάθεια των ειδικών φρουρών να συλλάβουν το νεαρό εκείνος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και πάνω στην προσπάθεια σύλληψής του, το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. Ωστόσο ο πατέρας του 24χρόνου υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Σχετικές ειδήσεις