ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σφίγγει ο κλοιός για τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου

Σφίγγει ο κλοιός για τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου

Σφίγγει ο κλοιός για τον στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου καθώς σήμερα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία που σχηματίστηκε σχετικά με το ποσό των 5,4 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκε από τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ.

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ: ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 3,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, μετά τον έλεγχο από το ΚΕΦΟΜΕΠ και τον καταλογισμό περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, έστειλαν το φάκελο στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω, όπως προβλέπει ο νόμος. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες ο κ. Παπασταύρου θα κληθεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ που του έχει καταλογιστεί από τη φορολογική αρχή.

Στην περίπτωση που εξοφλήσει μέχρι τελευταίου ευρώ το λογαριασμό, τότε δεν θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη. Αν, όμως, ο κ. Παπασταύρου αρνηθεί ή δεν έχει να πληρώσει το ποσό που του καταλογίστηκε, τότε αυτομάτως θα κινηθεί σε βάρος του ποινική διαδικασία και θα παραπεμφθεί να λογοδοτήσει για τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος, πάντως, έχει το δικαίωμα ακόμα και αν πληρώσει να προσφύγει ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, αμφισβητώντας την επιβολή του προστίμου και βεβαίως σε περίπτωση που στο μέλλον δικαιωθεί από τα δικαστήρια το ελληνικό δημόσιο έχει την υποχρέωση να του επιστρέψει τα λεφτά.

Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπασταύρου ελέγχθηκε για ποσό 5,4 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του, αλλά είχε ρόλο πληρεξούσιο σε τραστ ου είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Ισχυρισμό που έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Ωστόσο, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, οι Αρχές δεν δέχθηκαν τις θέσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε εξεταστεί το περασμένο καλοκαίρι ως ύποπτος τέλεσης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Έτσι, μετά το τέλος του ελέγχου και την αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού η δικογραφία παίρνει το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης.

Σχετικές ειδήσεις