ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα έρευνα για το διογκωμένο έλλειμμα του 2009 με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Νέα έρευνα για το διογκωμένο έλλειμμα του 2009 με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Στο...μικροσκόπιο της Δικαιοσυνής τέθηκαν με εντολή της Εισαγγελεως του Αρείου Πάγου κυρίας Ξενης Δημητρίου δυο δημοσιεύματα της εφημερίδας« Δημοκρατία» που έκαναν λόγο για παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης και απεστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον Προϊστάμενό της κ. Ηλία Ζαγοραίο τα δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλους: «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» με ημερομηνία 29 Αυγούστου και «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες» με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Με την παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 που είχε ως αποτέλεσμα να υπαχθεί η χώρα μας σε καθεστώς μνημονίων. Η κίνηση αυτή του Αρείου Πάγου που έγινε μετά από πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, όταν ακόμα ήταν αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε από την ελληνική Δικαιοσύνη να φερθεί με επιείκεια στο πρόσωπο του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ όσο και και από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που έκαναν λόγο για ανεπίτρεπτη παρέμβαση.

Σχετικές ειδήσεις