Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Θεσμικά μη ανεκτές οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη

newsbomb

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Θεσμικά μη ανεκτές οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη
Συνεχίζεται η ομοβροντία κατά της κυβέρνησης από όλες τις δικαστικές ενώσεις μετά τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων κυβερνητικών στελεχών που έκαναν λόγο για δικαστικό πραξικόπημα. 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά τηςΈνωσης Διοικητικών Δικαστών, που με ανακοίνωσή της τονίζει τη διάκριση των εξουσιών και επισημαίνει ότι οι επιθέσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης δεν είναι θεσμικά ανεκτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αναφέρει τα εξής:

«Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα της χώρας μας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως κατ΄ανάγκην, και σύμφωνα με την ως άνω αρχή, με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα της Δικαστικής Λειτουργίας. Η αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης με αφορμή και την απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες, ούτε θεσμικά ανεκτές.

Η Πρόεδρος της Ένωσης

Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved