ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα και φοροδιαφυγή σε βάρος του Σταύρου Ψυχάρη

Αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα βρίσκεται πλέον ο εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης, μετά τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, αυτή τη φορά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η ποινική δίωξη εναντίον του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στηρίχθηκε στο πόρισμα που συνέταξε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) μετά τον έλεγχο εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά, διαπιστώνοντας «τρύπα» περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία μετά το πέρας της έρευνας από τις φορολογικές αρχές είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις, δια υπομνήματος.

Η υπόθεση περνάει πλέον σε ανακριτή για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για παράβαση, από πρόθεση, του νόμου περί πόθεν έσχες (δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης) κάτ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος με την υπ’ αριθμ. 1553/2016 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση αυτή απασχόλησε την ελληνική Δικαιοσύνη μετά από έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, καθώς προέκυψαν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη για τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Σχετικές ειδήσεις