ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Εμπόδια φαίνεται πως βρίσκει η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου- Σύμφωνα με πληροφορίες δεν προλαβαίνει να αποφυλακιστεί σήμερα Πέμπτη 27/04/2017

Ενώ συγκεντρώθηκε το ποσό των 200.000 ευρώ που είχε ορίσει το δικαστήριο ως εγγύηση και εντός της ημέρας αναμενόταν να βγει από τη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπάρχει εμπλοκή σχετικά με την αποφυλάκισή του, καθώς εκκρεμεί υπόλοιπο ποινής φυλάκισης έξι μηνών από την πρώτη καταδίκη του σχετικά με το ψευδές πόθεν έσχες του πρώην υπουργού.

Ωστόσο, γίνονται προσπάθειες από τους δικηγόρους του να ξεπεραστεί νομικά το θέμα. Την ίδια στιγμή, παραμένει στον «αέρα» η γραφειοκρατική διαδικασία για την αποφύλακισή του, καθώς η εγγυητική επιστολή δεν έχει φτάσει ακόμα στην Εισαγγελία Εφετών από την τράπεζα.

Το Newsbomb.gr από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει τα διαδικαστικά προβλήματα που καθυστερούν την αποφυλάκισή του.

Μέχρι αύριο το μεσημέρι αναμενεται -εκτός απροόπτου- η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς δεν ολοκληρώθηκαν, παρά τις προσπάθειες των συνηγόρων υπεράσπισής του, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται αν και συγκεντρώθηκαν τα 200.000 ευρώ που επιβλήθηκαν ως χρηματική εγγύηση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα και λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματός του να μειωθεί η εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ, έγινε γνωστό ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα «από δωρεές φίλων του».

Χθες Τετάρτη, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά πλειοψηφία, είχε απορρίψει το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου να μειωθεί το ύψος της εγγύησης που του έχει επιβληθεί κρίνοντας ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στο ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε μετρητοίς, είτε μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ένα μέλος της σύνθεσης είχε μόνο την άποψη πως το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Στις 5 Απριλίου, το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του κατά πλειοψηφία, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον κ. Τσοχατζόπουλο
, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, είναι οι εξής:

- Καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 200.000 ευρώ
- Εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ξεκινώντας από το Μάιο του 2017
- Παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του
- Απαγόρευση έκδοσης νέων τέτοιων εγγράφων
- Υποχρέωση νόμιμης διαμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση
- Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και
- Απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων







Σχετικές ειδήσεις