ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ραγδαίες εξελίξεις: Δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

Ραγδαίες εξελίξεις: Δέσμευσαν ακίνητα και λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

Στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησαν οι Αρχές, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατόπιν σχετικής εντολής της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η δέσμευση αφορά στο σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς εντός της χώρας.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον κ. Παπαντωνίου.

Είχε προηγηθεί αιφνιδιαστική έφοδος και κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού και για το λόγο αυτό προφανώς κρίθηκε ότι τα στοιχεία είναι επαρκή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γ.Παπαντωνίου.

Κομβικής σημασίας πάντως θεωρείται η αποκάλυψη των ελβετικών αρχών για την ύπαρξη δυο τραπεζικών λογαριασμών και ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου που φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου. Γι' αυτό άλλωστε και υποβλήθηκε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τους Ελβετούς που εστάλη στις 22 Μαρτίου από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικές ειδήσεις