Απάντηση Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων

Απάντηση Παπαγγελόπουλου στην Ένωση Εισαγγελέων

Απάντηση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στην ανακοίνωση, μιλώντας στο πλαίσιο του διήμερου Φόρουμ για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον δημόσιο τομέα που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι Δικαστικές Ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά, το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία. Αναρωτιεμαι αν αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση προβληματίζονται άραγε γιατί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής. Γνωρίζουν ότι η Δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;», τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Αυτά που είπα στη Βουλή», συνέχισε «και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη των όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ' ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η συγκάλυψής της», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.