ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία ναυτικού: Ισόβια στη Βουλγάρα σύζυγό του και 18 χρόνια στη συνεργό της

Δολοφονία ναυτικού: Ισόβια στη Βουλγάρα σύζυγό του και 18 χρόνια στη συνεργό της

Αποδόθηκε δικαιοσύνη για το άγριο έγκλημα της Καλλιθέας

Δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - Οι αδίστακτες φόνισσες σκότωσαν τον άτυχο 63χρονο και τον έβαλαν σε καταψύκτη

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 50χρονη σύζυγο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, η σορός του οποίου είχε βρεθεί μέσα σε ένα καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016.

Το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε κάθειρξη 18 ετών την 27χρονη συγκατηγορούμενη της 50χρονης, μετατρέποντας την κατηγορία σε βάρος της από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Στον τρίτο κατηγορούμενο, που κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στις δύο γυναίκες αλλά ούτε και στον συγκατηγορούμενο τους για την υπόθεση δολοφονίας του ναυτικού ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία θανατώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμα που έμενε η σύζυγος με τον ανήλικο γιο του. Το πτώμα του ναυτικού είχε εντοπιστεί τυχαία έναν χρόνο μετά το έγκλημα.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων γυναικών για τον θάνατο του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε καταψύκτη σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα τον Ιανουάριο του 2016, ζήτησε με την πρόταση του στο πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείου ο Εισαγγελέας Έδρας.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να κηρύξει ένοχες την 50χρονη σύζυγο του ναυτικού, υπήκοο Βουλγαρίας και την 27χρονη συμπατριώτισσα της τονίζοντας πως οι δύο γυναίκες «τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση γιατί είχαν σχέδιο και το εκτέλεσαν».

Στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε σε ειδεχθές έγκλημα τονίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα στην ιστορικά των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο Εισαγγελέας, η 50χρονη κατηγορούμενη επέλεξε να σκοτώσει τον πατέρα του παιδιού της, τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν παντρεμένη με στόχο να δώσει τέλος στην πολυετή αντιδικία που είχαν για την επιμέλεια του παιδιού τους και να πάρει την υπόλοιπη περιουσία του ναυτικού. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό η 50χρονη λειτούργησε μεθοδικά και φρόντισε να βρει την 27χρονη η οποία την έφερε σε επαφή με τον κατάλληλο άνθρωπο για να εκτελέσουν το θύμα. Η νεαρή κατηγορουμένη, όπως είπε ο Εισαγγελέας εκφράζοντας την γνώμη που σχημάτισε, ήταν παρούσα όταν δολοφονήθηκε ο ναυτικός.

Απευθυνόμενος στους ενόρκους ο εισαγγελικός λειτουργός τους συμβούλευσε να μην πιστέψουν την 50χρονη και να μην συγκινηθούν από τα δάκρυα των δύο γυναικών: «Σας καλώ να μην πιστέψετε αυτά που σας είπαν. Ήταν εκεί. Συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία. Και όλα έγιναν περίπου όπως ειπώθηκαν στην προανακριτική κατάθεση στην αστυνομία η οποία μετά έγινε δήθεν προϊόν βίας».

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών του τρίτου κατηγορούμενου που δικάζεται για υπόθαλψη εγκληματία.

Σχετικές ειδήσεις