ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Στο Διοικητικό Εφετείο η αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών διαβιβάστηκε σήμερα, Τρίτη (02/01/2018), όπως αναμενόταν, από το Αστυνομικό Τμήμα η αίτηση ακύρωσης της Κυβέρνησης κατά της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, OZKAYNAKCI SULEYMAN.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλησαν στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στη γείτονα χώρα.

Επιπλέον, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που ήδη είναι ελεύθερος, όπως επίσης κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Οι αιτήσεις εισήχθησαν στο Θ΄ Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και αύριο θα γίνουν οι σχετικές επιδόσεις στους δικηγόρους, ενώ θα οριστεί ο δικαστής που θα χρεωθεί την υπόθεση.

Στη συνέχεια, θα προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης της κυρίας αίτησης, που θα είναι πιθανά μέσα στο επόμενο εξάμηνο και μέσα στις επόμενες μέρες, θα εξετασθεί από την πρόεδρο του εν λόγω Τμήματος το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής και θα οριστεί η ημερομηνία εξέτασης της αίτησης αναστολής. Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης θα έχει πάντως το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου να εκδώσει τις αποφάσεις της και επί των αιτήσεων ασύλου των υπολοίπων επτά Τούρκων στρατιωτικών.