ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φονικό στην Πανόρμου: Τι αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες για τον φερόμενο δολοφόνο

Φονικό στην Πανόρμου: Τι αποκάλυψαν αυτόπτες μάρτυρες για τον φερόμενο δολοφόνο

Στα δικαστήρια αναβίωσε σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου το 2016. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας πρώην αστυνομικός που φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας

Για εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην Πανόρμου, Μάκη Μαρκόπουλου, πριν από περίπου 15 μήνες, έκανε λόγο αυτόπτης μάρτυρας καταθέτοντας σήμερα στη δίκη με κατηγορούμενο 60χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής.

«Τον σημάδεψε και πυροβόλησε» είπε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Δήμητρα Ζαροκώστα, πελάτισσα του γυμναστηρίου υποστηρίζοντας ότι οι καβγάδες ανάμεσα στον πολιτευτή της Χρυσής Αυγής και το θύμα ήταν συχνοί καθώς ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα από το θύμα και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις πελάτισσες του γυμναστηρίου, όπως και την ίδια.

Παρόμοιες ήταν και οι καταθέσεις δυο ακόμη αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι άκουσαν τους πυροβολισμούς αλλά δεν είδαν το έγκλημα. Μάλιστα ο ένας από αυτούς υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος λίγα δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς πέρασε από μπροστά του περπατώντας, ήταν ψύχραιμος και τον χαιρέτησε.

Ωστόσο, άλλη εκδοχή για τις σχέσεις μεταξύ κατηγορούμενου και θύματος έδωσε καταθέτοντας στο δικαστήριο ένας από τους γείτονες των δυο ανδρών. Όπως είπε, «το θύμα «είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή του κατηγορούμενου καθώς τον έβριζε αισχρά. Του είχε κάνει μαύρη τη ζωή. Τον έλεγε σύκο, πούστη, καραφλή αδελφή... Αν ο Μάκης εκείνο το απόγευμα δεν ακολουθούσε τον κατηγορούμενο δεν θα γινόταν τίποτα» είπε ο μάρτυρας ο οποίος ισχυρίστηκε πως το θύμα ακολούθησε τον κατηγορούμενο κρατώντας ένα ξύλο.

Αυτόπτες μάρτυρες: ο κατηγορούμενος ήταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής

«Συνεχώς τους άκουγα να μαλώνουν. Πολλές φορές όταν έκανα γυμναστική τους άκουγα που φώναζαν και ο κατηγορούμενος του ζητούσε χρήματα. Είχα ρωτήσει το Μάκη αν του χρωστούσε και μου είχε πει «όχι». Δεν είχα καμία επαφή μαζί του (σ.σ με τον κατηγορούμενο) γιατί με παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ήταν ερειστικός. Εγώ δεν ήθελα επαφή μαζί του. Τον φοβόμουν. Είχα καταλάβει ότι ήταν ο φόβος και ο τρόμος. Με είχε προσεγγίσει πολλές φορές και μου έλεγε έλα να βγούμε έξω κουκλάρα μου. Είχε απλώσει τα χέρια του επάνω μου. Από ό,τι άκουγα το έκανε και σε άλλες. Του έλεγε ο Μάκης «δεν σε θέλω εδώ πέρα, ενοχλείς τους πελάτες». Είχα κάνει κι εγώ παράπονα. Αισθανόμουν ασφάλεια επειδή ήταν ο Μάκης. Εκείνη την ημέρα πήγαινα στο γυμναστήριο και άκουσα φωνές. Άκουσα τον κ. Μπέλο να φωνάζει έλα να δεις πως καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους οι άνδρες. Το θύμα εκείνη τη στιγμή διέσχιζε το δρόμο και πήγαινε προς τον κ. Μπέλο. Δεν πιάστηκαν στα χέρια. Τον σημάδεψε και του έριξε κανονικότατα. Ήταν ευθεία βολή. Ο Μάκης γονάτισε, έπεσε κάτω και μετά μπρούμυτα. Ενώ υπήρχε μια απόσταση μεταξύ τους 3-4 μέτρα πήγε από πάνω του τον κοίταξε και είδα ένα βλέμμα ικανοποίησης. Και μετά γύρισε και έφυγε σα να μη συνέβη τίποτα. Αμέσως μετά το περιστατικό έφυγα κατευθείαν. Φοβήθηκα. Τι να έκανα; Να μείνω να με καθαρίσει κι εμένα», κατέθεσε η αυτόπτης μάρτυρας με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου να αμφισβητεί έντονα τη μαρτυρία της ζητώντας κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με άλλους αυτόπτες μάρτυρες.

Νωρίτερα κατέθεσε ο αδελφός του θύματος Ηλίας Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα για προστασία από τον ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου και χαρακτήρισε το συνταξιούχο αστυνομικό ως τον φόβο και τον τρόμο της περιοχής, ως έναν απάνθρωπο προκλητικό που δημιουργούσε επεισόδια στη γειτονιά.

«Ο αδελφός μου, μου είχε πει ότι ζητούσε προμήθεια από τα κέρδη του γυμναστηρίου εν είδει προστασίας γιατί γνώριζε αστυνομικούς ...". Όπως είπε οι δυο τους καβγάδισαν τακτικά γιατί ο κατηγορούμενος δημιουργούσε προβλήματα στους πελάτες του γυμναστηρίου και παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες . "Ο δολοφόνος είναι γνωστός στους Αμπελόκηπους ότι τον εμπόδιζε το κατέστρεφε. Ένα δέντρο τον ενοχλούσε το έκοβε... Όλους τους μαγαζάτορες της περιοχής τους τρομοκρατούσε , τζάμπα έπινε καφέ ..." κατέθεσε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε απειλήσει τον αδελφό του πως θα του κάψει το σπίτι και το αυτοκίνητο . "Ήταν μια εγκληματική , παραβατική προσωπικότητα σε όλη του τη ζωή ... Ζήλευε τον αδελφό μου. Είχε προμελετήσει το έγκλημα" τόνισε ο μάρτυρας λέγοντας πως είχε φροντίσει να βρει ακόμη και γιατρό ο οποίος θα βεβαίωνε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα . Αίσθηση δε προκάλεσε ο ισχυρισμός του μάρτυρα ότι ένας συνεργάτης του κατάφερε να πάρει από τον συγκεκριμένο γιατρό " πληρωμένο " πιστοποιητικό για να το χρησιμοποιήσει σε ένα υποτιθέμενο δικαστήριο.

Σχετικές ειδήσεις