ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα
Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά και ο άνδρας που παντρεύτηκε η καμαριέρα με την οποία φέρεται να είχε σχέση το θύμα
argolikeseidhseis.gr

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου συνεχίστηκε και σήμερα (14/6/2019), η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου της Κοιλάδας Αργολίδας. Στο δικαστήριο για πρώτη φορά κλήθηκε να καταθέσει ο σύζυγος της καμαριέρας με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση το θύμα.

Στο εδώλιο είναι η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι ο στενός φίλος του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση του αλλά και ο υπεύθυνος της βίλας όπου εργαζόταν ο καπετάνιος.

Στην ίδια βίλα, εργαζόταν και μία καμαριέρα με την οποία το θύμα φέρεται να διατηρούσε δεσμό.

Η κατάθεση του φίλου του θύματος

Το θύμα βρέθηκε πυροβολημένο στο σπίτι του συγκεκριμένου μάρτυρα. Το φονικό περίστροφο ανήκε στον φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στον καπετάνιο. Ο ίδιος άνθρωπος τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή του, αλλά Αστυνομία και γιατρός έφτασαν στον τόπο πολύ αργότερα. Ο Θανάσης Λάμπρου ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Ιατρικό Κέντρο Κρανιδίου.

Κλείνοντας την κατάθεση του απάντησε σε επίμονες ερωτήσεις της Έδρας σχετικά με το πόσοι άνθρωποι επισκέπτονταν το σπίτι του και για ποιο λόγο. Ο μάρτυρας ανέφερε πως επέτρεπε συχνά σε φίλους του, να το χρησιμοποιούν για ερωτικές συνευρέσεις, χωρίς όμως να τους δίνει κλειδιά. Υποστήριξε πως ήταν εκείνος που τους άνοιγε την πόρτα. Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια άτομα ήταν αυτά, προτίμησε να μην απαντήσει για να μην τα εκθέσει όπως είπε.

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως μόλις το θύμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, στο σπίτι παρέμεινε ένας αστυνομικός, αλλά οι έρευνες στον χώρο έγιναν αργότερα το απόγευμα της ίδιας μέρας. Αναφορικά με το DNA του καπετάνιου που βρέθηκε στον χώρο, τόνισε πως αυτό δεν είναι κάτι παράλογο, καθώς ο Θανάσης Λάμπρου πήγαινε εκεί συχνά.

H κατάθεση του προϊστάμενου της βίλας όπου εργαζόταν ο καπετάνιος

Ο φύλακας του σπιτιού, που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, αποκάλυψε, με καθυστέρηση, πως ένα βράδυ είδε τον καπετάνιο και την καμαριέρα να το "σκάνε" από την βίλα και να πηγαίνουν στις Σπέτσες σε μία συναυλία.

Επίσης, αποκάλυψε πως σε ενα μικρό σπίτι, που ήταν στο ίδιο οικόπεδο με τη βίλα, διαπίστωσε πως είχε γίνει "ερωτική φωλιά" του παράνομου ζευγαριού.

Η κατάθεση αυτή, του στοίχισε και την θέση του στην συγκεκριμένη κατοικία. Αυτό αποκάλυψε ο υπεύθυνος της βίλας, που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Τόνισε επίσης, πως στο μνημόσυνο των σαράντα ημερών από το θάνατο του θύματος, η χήρα, πλησίασε την καμαριέρα και την κατηγόρησε δημόσια πως εκείνη σκότωσε τον άνδρα της. Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά και ο άνδρας που παντρεύτηκε λίγους μήνες μετά το φονικό η στενή φίλη του θύματος.

Η έδρα κατά την εξέταση του μάρτυρα στάθηκε αρκετά στην επίσκεψη του στο χωριό της Κοιλάδας την ημέρα της δολοφονίας. Ο ίδιος βρέθηκε εκεί για καφέ. Στον ίδιο χώρο ήρθε η αδελφή της κατηγορούμενης και σε λίγη ώρα εμφανίστηκε και ίδια.

Αφού χαιρετήθηκαν η κατηγορούμενη του είπε πως ο καπετάνιος ήταν άρρωστος και είχε μείνει στο σπίτι. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίμονα για την ώρα που αποχώρησε η κατηγορουμένη από το χώρο, καθώς ο ίδιος είχε καταθέσει αρχικά τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Αυτές ήταν στις 12, στις 12.30 και ένα τέταρτο πριν τη μία το μεσημέρι. Όσο και αν τον πίεσε η πρόεδρος όμως, ο μάρτυρας είπε πως δεν μπορεί να θυμηθεί συγκεκριμένα και κατέληξε πως εκείνος έφυγε γύρω στη μία το μεσημέρι, ενώ η κατηγορουμένη περίπου ένα τέταρτο με μισή ώρα πριν από αυτόν.

Συνολικά, στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από είκοσι μάρτυρες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να εξεταστεί και η Αγγελική Νικολούλη.

Η κατάθεση της στο πρώτο δικαστήριο θεωρήθηκε καίρια, καθώς από την πρώτη στιγμή μέσα από το «Τούνελ» ανέδειξε τον ύποπτο ρόλο της χήρας του καπετάνιου.

Η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή, να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο γαμπρός της κατηγορούμενης, καθώς και γείτονες του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε το έγκλημα.

Ανατροπή στην υπόθεση;

Οι συνήγοροι της χήρας, Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας, ερευνώντας εξονυχιστικά τη δικογραφία και τα ευρήματα, καταλήγουν σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα- σενάριο για τον θάνατο του Θανάση Λάμπρου.

Ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Στεφανάκης, εξήγησε στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" ότι «η ποινική δίκη έχει τελειώσει γιατί έχουμε τις πιο αναλυτικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν πάνω στο όπλο, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Οι εξετάσεις αυτές έγιναν από ειδικό πραγματογνώμονα που διόρισε, όχι εμείς, αλλά ο φίλος του θανόντος. Σύμφωνα με αυτές, αποκλείεται η Δήμητρα η Βούλγαρη να ακούμπησε το όπλο».

Το δεύτερο σημαντικό εύρημα των δικηγόρων είναι ότι κανείς από όσους έχουν δώσει δείγμα DNA, δεν ταυτοποιούνται πουθενά στο όπλο. Ο Αλέξης Στεφανάκης αποκάλυψε και το τρίτο εύρημα στην υπόθεση της Κοιλάδας. «Ο μοναδικός που ταυτοποιείται, ο οποίος έχει ακουμπήσει τη λαβή και τη σκανδάλη του όπλου είναι ο θανών».

Οι δικηγόροι Στεφανάκης και Γκαβέλας καταλήγουν λοιπόν σε ένα διαφορετικό ενδεχόμενο για την υπόθεση θανάτου του Θανάση Λάμπρου. «Συνεπώς, θα πρέπει να εξετάσουμε μαζί με όλα τα άλλα και το στοιχείο της αυτοκτονίας» υπογραμμίζει ο γνωστός δικηγόρος επισημαίνοντας ότι αυτή η εκδοχή δεν ήταν στόχευσή του.

Πηγή: anikolouli.gr, skai tv, star tv, argolikeseidhseis.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για γνωστό Έλληνα ηθοποιό: Έμεινε παράλυτος - Συγκλονίζουν τα λόγια του

«Πόλεμος» ΗΠΑ - Τουρκίας: Σε «αμόκ» ο Ερντογάν - Προειδοποιήσεις και αντίμετρα

Σχετικές ειδήσεις