ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θρίλερ: Ψάχνουν να βρουν πώς κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Θρίλερ: Ψάχνουν να βρουν πώς κόλλησε κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Intime News

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης (19/11) στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι εμπύρετος, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα και βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της καθηγήτριας πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Αναστασίας Κοτανίδου.

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποφασίστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με τη συνδρομή του κ. Τσιόδρα, να εισαχθεί ο αρχιεπίσκοπος σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” σε απλή μονάδα Covid, για καθαρά προληπτικούς λόγους. Τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει είναι πολύ ήπια και η κατάστασή του είναι πολύ καλή», ανέφερε μιλώντας στο Mega o εκπρόσωπος Τύπου του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης.

«Υπεβλήθη στις τρίτες μοριακές εξετάσεις το βράδυ της Δευτέρας, πήρε τα αποτελέσματα την Τρίτη και αποφασίστηκε εχθές η εισαγωγή του καθώς παρουσίασε πυρετό 37,7. Εκρίθη σκόπιμο να κινηθούμε προληπτικά για αυτό και έγινε η εισαγωγή σήμερα το πρωί. Δεν είχε συμπτώματα τη Δευτέρα, έκανε τις προγραμματισμένες μοριακές εξετάσεις, το απόγευμα αισθάνθηκε μια κόπωση. Πριν δει τον πρωθυπουργό είχε υποβληθεί και σε ταχείες και σε μοριακές εξετάσεις και είχε βρεθεί αρνητικός. Όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε. Στις πρώτες ταχείες και μοριακές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε βρεθεί αρνητικός. Ομοίως αρνητικός είχε βρεθεί και στις ταχείες και μοριακές εξετάσεις πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό. Ενδεχομένως να ήρθε σε επαφή με κάποιο κρούσμα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του. Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο», κατέληξε ο κ. Κονιδάρης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι