ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς: Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων γκρεμίζει την οικογένεια

Μητροπολίτης Πειραιώς: Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων γκρεμίζει την οικογένεια

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ταμπουρίων αναφέρθηκε στο επίμαχο θέμα των ημερών, στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Κατετέθηκε ένα νομοσχέδιο που είναι το χειρότερο που έχει ποτέ εμφανιστεί στην νομική πραγματικότητα και που στοχεύει στο να καταδολιεύσει τις έννοιες πατέρας, μητέρα, παιδί. Να γκρεμίσει την οικογένεια».

Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για μια ακόμη φορά κατακεραύνωσε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο θα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες.

«Ένα τρομακτικό γεγονός στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Διακόσια χρόνια ελευθέρου βίου, εχθές έγιναν κομμάτια από την κυβέρνησή μας, η οποία εκμεταλλευμένη την ψήφο του λαού, προχώρησε σε ένα βήμα που δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους μας.

Σε μία απομείωση του ‘’είναι’’ του ανθρώπου. Γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό με ένα συγκεκριμένο ‘’είναι’’, με μία συγκεκριμένη οντολογία: άνδρας και γυναίκα. Για αυτό και η μορφολογία του σώματός μας, μας χαρίζει αυτή τη διάκριση των φύλων.

Τα φύλα δεν είναι κοινωνικές συνθήκες, όπως ανόητα λένε κάποιοι, αλλά είναι βιολογικές, αλήθειες, έντιμες, πραγματικές. Κατετέθηκε ένα νομοσχέδιο που είναι το χειρότερο που έχει ποτέ εμφανιστεί στην νομική πραγματικότητα και που στοχεύει στο να καταδολιεύσει τις έννοιες πατέρας, μητέρα, παιδί. Να γκρεμίσει την οικογένεια», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

«Παρεκκλίσεις τραγικές και χυδαίες, να γίνουν έννομα αγαθά. Από κοινοβούλια που έχουν ορκιστεί στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος. Είναι εφιαλτικές, λοιπόν, οι καταστάσεις. Και ξέρετε, σήμερα θα γίνει αυτό, αύριο θα έρθει η πολυγαμία. Γιατί εδώ υπάρχουν από διάφορες κουλτούρες πολυγαμικοί άνθρωποι. Θα πρέπει και αυτό να νομοθετηθεί. Μεθαύριο η παιδεραστία όταν υπάρχει, λέει, η συναίνεση του εφήβου, του νέου. Αυτά ακούγονται στον σπασμένο και γκρεμισμένο κόσμο μας. Και προσέξτε, όλο αυτό δεν γίνεται ούτε στο Ισλάμ, ούτε στην Αφρική, ούτε στις Ινδίες, ούτε στην Κίνα, ούτε στη Ρωσία. Αλλά μόνο στο χριστιανικό κόσμο», επεσήμανε.