ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Xιλιάδες πιστοί στην Εκκλησία της Παναγίας της Αιματούσας

Xιλιάδες πιστοί στην Εκκλησία της Παναγίας της Αιματούσας

Την Εκκλησία της Παναγίας της Αιματούσας, στο Αβδελλερό, επισκέπτονται πάνω από 3.000 πιστοί για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της.

Ο ιστορικός ναός, με την εικόνα της Παναγίας της Αιματούσας, βρίσκεται εκεί από τον 19ο αιώνα. Υπάρχει, επίσης, εξωκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία με αγίασμα.

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου διοργανώνεται το φεστιβάλ της Κοινότητας Αβδελλερού, με την ευκαιρία της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Φέτος, το 19ο Φεστιβάλ Αβδελλερού τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου.

Σε χαιρετισμό του, που ανέγνωσε εκ μέρους του ο Αναπληρωτής Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, ο κ. Χάσικος είπε ότι "το Υπουργείο Εσωτερικών πράττει παν το δυνατό για να βελτιώσει τις συνθήκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού".

Το χωριό αριθμεί, σήμερα, περί τους 218 κατοίκους εκ των οποίων οι μισοί είναι κάτω των δεκαοκτώ ετών.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, από το φετινό προϋπολογισμό, προγραμματίζεται να αρχίσουν εργασίες για κατασκευή πεζοδρομίων γύρω από το χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον κ. Χάσικο, στην Κοινότητα Αβδελλερού, η οποία διαθέτει μεγάλης έκτασης χαλίτικη γη, έγιναν διαχωρισμοί οικοπέδων και δόθηκαν, μέχρι το τέλος του 2013, σαράντα οικόπεδα σε δικαιούχες οικογένειες. Υπάρχουν σήμερα περί τα 30 αδιάθετα οικόπεδα.

Είπε ακόμα ότι στο χωριό έγινε ένα μεγάλο έργο, που αφορά στη δημιουργία χώρου άθλησης και ψυχαγωγίας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Δεκαπενταύγουστος: Πότε καθιερώθηκε η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας