ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η «Αποστολή» στηρίζει εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά

Η «Αποστολή» στηρίζει εγκαταλελειμμένα βρέφη και παιδιά

Πρόγραμμα αρωγής παιδιών και βρεφών που ανήκουν σε οικογένειες από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους υλοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της πρωτοβουλίας, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωστής Δήμτσας επισκέφθηκε το Κέντρο Βρεφών «ΜΗΤΕΡΑ», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης καθώς και το Αναρρωτήριο Πεντέλης.

Ο κ. Δήμτσας συζήτησε με τις διοικήσεις και το προσωπικό των ιδρυμάτων τρόπο στήριξης του έργου τους.

Το πρόγραμμα, αφορά στη διάθεση βρεφικών και παιδικών τροφών, ειδών υγιεινής, παιχνιδιών, ενώ περιλαμβάνει και μελέτη με εκπαιδευτικούς , ψυχολογική στήριξη από ειδικούς και προσφορά εθελοντικής εργασίας σε δομές της Αττικής που φιλοξενούνται παιδιά.

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα παραδόθηκαν, μετά από εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, 1.800 συσκευασίες παιδικών τροφών, εκατοντάδες τεμάχια με βρεφικό γάλα σε σκόνη καθώς καιπροϊόντα υγιεινής για βρέφη.

Οι Διοικήσεις των Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Καθηγητής κ. Αριστείδης Ζούμπος και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κ. Μαρία Γιαλαμά, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και στην «Αποστολή» που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με κατανόηση, ευαισθησία και υπευθυνότητα.
Αντίστοιχα, ο κ. Δήμτσας μετέφερε στους εργαζόμενους τις ευχαριστίες του κ. Ιερώνυμου για το έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες και επεσήμανε ότι η «Αποστολή» με τα προγράμματα της θα συνεχίζει να στηρίζει τα παιδιά.

«Η Ελλάδα μια χώρα υπερήφανη» δήλωσε ο κ. Δήμτσας «και έχει στηρίξει, σε δύσκολες εποχές, την ύπαρξη της, στη συνοχή της οικογένειας. Αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Εκκλησία , όπως έπραξε πάντα, θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της στα παιδιά και τις οικογένειες τους».

Σχετικές ειδήσεις