ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο Άγιος Παΐσιος είχε την ικανότητα να εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο Άγιος Παΐσιος είχε την ικανότητα να εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων

«Ο Άγιος Παΐσιος είχε την ικανότητα να εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων και να τις αναπαύει» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Ι. Μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όπου χοροστάτησε στον εσπερινό για την εορτή του Αγίου Παϊσίου, η μνήμη του οποίου τιμάται σήμερα από την Εκκλησία.

Συγχοροστάτησαν Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρέστησαν τοπικοί παράγοντες και χιλιάδες πιστοί που έφταναν από νωρίς στο μοναστήρι, για να προσκυνήσουν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τους άλλους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «η Πρωθιεραρχική παρουσία και συμμετοχή Σας, στην Οσιακή Εορτή προσδίδει εξαιρετική λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και συγχρόνως χαροποιεί τον ευσεβή Ορθόδοξο και φιλακόλουθο λαό του Θεού, ο οποίος τρέφει πολλή αγάπη, βαθύτατο σεβασμό και εμπιστοσύνη στον Αρχιεπίσκοπο του, ο οποίος με σοφία, σύνεση, διάκριση, παρρησία, αποφασιστικότητα και με τις μελετημένες εύστοχες παρεμβάσεις Του, εκεί που πρέπει, αντιμετωπίζει τα πολλά, κρίσιμα και βασανιστικά προβλήματα που αναφύονται καθημερινά στη ζωή της Εκκλησίας, του Έθνους και της κοινωνίας, αντλώντας δύναμη από τον Θείο Δομήτορα της Εκκλησίας και τις ακατάπαυστες πρεσβείες των Αγίων».

Σχετικές ειδήσεις