ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο των Αθηνών

Εορτασμός του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο των Αθηνών

Την μνήμη του Αγίου Αθανασίου πανηγύρισε σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ο Ομώνυμος Ιερός Ναός στο Θησείο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο πλαισίωσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Ευλόγιος Αντωνέλλος καθώς και Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Μεθώνης, ο οποίος ανέλυσε την σημερινή Ευαγγελική Περικοπή ενώ στην συνέχεια ανέπτυξε γεγονότα από τον Βίο και την Προσφορά του Αγίου Αθανασίου.

'Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος κάλεσε όλους να παρακαλέσουμε τον Άγιο Αθανάσιο και τον Άγιο Κύριλλο να είμαστε όλοι μέσα στην Εκκλησία μάς, και ακόμα και μέσα σε δύσκολες στιγμές της ζωής με τις στεναχώριες, τις ασθένειες και τα προβλήματα , να μην δυσανασχετούμε,αλλά τότε να λέμε την προσευχή, "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με"και να επικαλούμαστε την Παναγία λέγοντας "Υπεραγία Θεοτόκε Βοήθει μοι".

Τέλος αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στην συνέχεια η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού στο Θησείο, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Σχετικές ειδήσεις