Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ταυτότητα φύλου: Σταθερές οι θέσεις της Εκκλησίας για την οικογένεια

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ταυτότητα φύλου: Σταθερές οι θέσεις της Εκκλησίας για την οικογένεια

Αμετακίνητος στις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου εμφανίστηκε σήμερα (17/10) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου, όπου τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος όταν ρωτήθηκε για το νόμο «αλλαγής φύλου» και τη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τον ικανοποιούν αυτά που είπε ο Υπουργός, για τις προϋποθέσεις ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».

Αναφερόμενος στο ρόλο και το έργο των δικαστών ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Ευχηθήκαμε να έχουν πρώτα από όλα υγεία, να έχουν δύναμη, να έχουν κουράγιο, γιατί τα προβλήματα όλων μας έρχονται σε αυτόν το χώρο και όλοι μας περιμένουμε μία αντικειμενική κρίση.

Και επειδή ήταν και ο Υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος "καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού"».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Σάρλης.

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.