ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θλίψη: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός

Θλίψη: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως Γερμανός

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως, Γερμανός εκοιμήθη το βράδυ της Παρασκευής σε ηλικία 88 ετών. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως γεννήθηκε στο Μακροχώρι της Πόλης την 17η Σεπτεμβρίου 1930.

Αποφοίτησε από την Αστική Σχολή της Κοινότητος Μακροχωρίου. Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής και στη συνέχεια στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ι. Θεολογικής Σχολής από την οποία και αποφοίτησε το 1954, έπειτα από τέσσερα χρόνια σπουδών.

Στις 15 Αυγούστου του 1966 χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο. Στις 29 Οκτωβρίου του 1966 προχειρίστηκε Αρχιμανδρίτης και ορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων. Την 11η Ιανουαρίου 1972 εξελέγη Επίσκοπος Αριανζού και παρέμεινε ως Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Δέρκων μέχρι την 5η Φεβρουαρίου 1987, όταν εξελέγη τιτουλάριος Μητροπολίτης Θεοδωρουπόλεως μέχρι την 2α Οκτωβρίου 1990, όταν προήχθη σε εν ενεργείᾳ Μητροπολίτη.

Την 10η Ιανουαρίου 1991 ορίστηκε από τον αοίδιμο Πατριάρχη Δημήτριο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης. Στις 21 Δεκεμβρίου του 1995 του ανατέθηκε το μυστήριο της Ι. Εξομολογήσεως της τε Αγ. Αρχιεπισκοπής και των παρακείμενων Ι. Μητροπόλεων.