ΕΡΓΑΣΙΑ

Διοικητής ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενα προγράμματα για 42.600 θέσεις εργασίας

Διοικητής ΟΑΕΔ: Επιδοτούμενα προγράμματα για 42.600 θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ - Όλες οι ειδήσεις: Σε εξέλιξη βρίσκονται στον ΟΑΕΔ οκτώ προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης για 42.600 θέσεις εργασίας, για ανέργους ή άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είπε ο Διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Οι θέσεις εργασίας προσφέρονται με επιχορήγηση μισθού και εισφορών έως και 100%, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Τα οκτώ προγράμματα αφορούν διάφορες ηλικιακές ομάδες ανέργων ή άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, είπε χαρακτηριστικά, απευθύνοντας και πρόσκληση στις επιχειρήσεις «να προσλάβουν προσωπικό και ο ΟΑΕΔ θα καλύψει έως και 100% τις αποδοχές και τις εισφορές του».

«Δεν υπάρχει μία λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. Πρέπει να συνεχιστούν προγράμματα όπως αυτά, πρέπει παράλληλα όμως να αποκτηθούν νέες δεξιότητες από τους άνεργους», είπε ο κ. Πρωτοψάλτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «λήγει σε λίγες ημέρες η διορία υποβολής αιτήσεων για πρόγραμμα εκπαίδευσης από την Google για απόκτηση γνώσεων σε ψηφιακές τεχνολογίες, που αποτελούν ζητούμενο στην αγορά εργασίας σήμερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν εστίαση και μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο