ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωπική διαφορά: Αυτές είναι οι περικοπές που θα «γονατίσουν» κι άλλο τους συνταξιούχους

Προσωπική διαφορά: Αυτές είναι οι περικοπές που θα «γονατίσουν» κι άλλο τους συνταξιούχους

«Από φτωχοί φτωχότεροι» γίνονται σιγά - σιγά όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας μας. Οι δανειστές έχουν αποφασίσει ένα τέταρτο Μνημόνιο, από το οποίο δεν γλιτώνουν με τίποτα οι συντάξεις! ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί Θεσμοί επιμένουν στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, όμως φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιπροτείνει μείωση έως και 50% ανάλογα του ύψους των συντάξεων.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ... ΠΡΑΞΗ - ΤΟ NEWSBOMB.GR ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι πιστωτές στο αίτημά τους για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Επιμένουν ότι μόνο με την συγκεκριμένη -και αδιαμφισβήτητα- σκληρή περικοπή θα μειωθεί σημαντικά η συνταξιοδοτική δαπάνη. Η κυβέρνηση μπροστά σε αυτό το αίτημα των δανειστών, φαίνεται πως αντιπροτείνει τη σταδιακή μείωση της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που θεωρούνται πιο «ευνοημένοι»... Το Υπουργείο Εργασίας φέρεται να αρνείται τον «ξαφνικό θάνατο» της προσωπικής διαφοράς...

Θεωρητικά και με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο, μέχρι τα μέσα του 2017, οπότε και θα πρέπει να επανϋπολογιστούν όλες οι παλαιές-υπάρχουσες δηλαδή- συντάξεις, θα οριστεί και το ύψος αυτής της διαφοράς. Οι γνώστες ωστόσο του Ασφαλιστικού υποστηρίζουν στο Newsbomb.gr, ότι ο συγκεκριμένος επανϋπολογισμός ενδέχεται να καθυστερήσει πολύ, καθώς τα ποσά της προσωπικής διαφοράς θα προκύψουν και θα καθοριστούν από το νέο πακέτο των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι μειώσεις της προσωπικής διαφοράς θα αγγίζουν ακόμη και το 50%, ανάλογα με την καταβαλλόμενη σύνταξη. Πολύ απλά δηλαδή και όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί η ηγεσία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, οι οποίες όπως όλα δείχνουν δεν θα αφήσουν κανέναν συνταξιούχο ανεπηρέαστο!

Τι σημαίνει «προσωπική διαφορά»

Με τον όρο «προσωπική διαφορά» το Υπουργείο Εργασίας ορίζει τη διαφορά μεταξύ του επιπέδου που έχουν τώρα οι καταβαλλόμενες συντάξεις σε σχέση με εκείνες -τις νέες συντάξεις- που θα προκύψουν μετά τον επανϋπολογισμό τους σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από 12/5/2016.

Οι μειώσεις της «προσωπικής διαφοράς» στην πράξη

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1

Ένας τωρινός συνταξιούχος που λαμβάνει τώρα μεικτό ποσό σύνταξης 838 ευρώ, εάν υποστεί μέσα στο έτος επανϋπολογισμό της σύνταξής τους με βάση το νέο νόμο, θα λαμβάνει νέο ποσό σύνταξης 789€.

Θα προκύψει δηλαδή διαφορά 49 ευρώ. Εάν σε πρώτη φάση γίνει μείωση 50% σε αυτό το ποσό, τότε θα παίρνει 24,5€. Δηλαδή η νέα του σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 813,5 ευρώ - με τη νέα προσωπική διαφορά-.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Ένας τωρινός συνταξιούχος που λαμβάνει τώρα μεικτό ποσό σύνταξης 786 ευρώ, εάν υποστεί μέσα στο έτος επανϋπολογισμό της σύνταξής τους με βάση το νέο νόμο, θα λαμβάνει νέο ποσό σύνταξης 683€.

Θα προκύψει δηλαδή διαφορά 103 ευρώ. Εάν σε πρώτη φάση γίνει μείωση 50% σε αυτό το ποσό, τότε θα παίρνει 51,5€. Δηλαδή η νέα του σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 734,5 ευρώ - με τη νέα προσωπική διαφορά-.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3

Ένας τωρινός συνταξιούχος που λαμβάνει τώρα μεικτό ποσό σύνταξης 1.027 ευρώ, εάν υποστεί μέσα στο έτος επανϋπολογισμό της σύνταξής τους με βάση το νέο νόμο, θα λαμβάνει νέο ποσό σύνταξης 782€.

Θα προκύψει δηλαδή διαφορά 245 ευρώ. Εάν σε πρώτη φάση γίνει μείωση 50% σε αυτό το ποσό, τότε θα παίρνει 122,5€. Δηλαδή η νέα του σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 904,5 ευρώ - με τη νέα προσωπική διαφορά-.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4

Ένας τωρινός συνταξιούχος που λαμβάνει τώρα μεικτό ποσό σύνταξης 1.969 ευρώ, εάν υποστεί μέσα στο έτος επανϋπολογισμό της σύνταξής τους με βάση το νέο νόμο, θα λαμβάνει νέο ποσό σύνταξης 1.246€.

Θα προκύψει δηλαδή διαφορά 723 ευρώ. Εάν σε πρώτη φάση γίνει μείωση 50% σε αυτό το ποσό, τότε θα παίρνει 361,5€. Δηλαδή η νέα του σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 1.607,5 ευρώ - με τη νέα προσωπική διαφορά-.

Σχετικές ειδήσεις