ΕΡΓΑΣΙΑ

Τρέχουν να καλύψουν με τροπολογία το αλαλούμ με τις συντάξεις!

Τρέχουν να καλύψουν με τροπολογία το αλαλούμ με τις συντάξεις!

Βγαίνουν από την «ομηρία» του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου 65.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι τους τελευταίους δέκα μήνες αναμένουν με αγωνία την έκδοση των συντάξεών τους.

ΜΕΤΑ ΤΗ «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΑΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ – ΝΩΡΙΤΕΡΑ, Η ΕΛΣΤΑΤ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ

Μία «ηλιαχτίδα» φαίνεται να ξεπροβάλλει στους χιλιάδες συνταξιούχους, που όχι μόνο δεν τους καταβάλλεται η σύνταξή τους-παρά το γεγονός ότι έχουν συμπληρώσει και τα έτη ασφάλισης αλλά και το ηλικιακό όριο-, αλλά ούτε γνωρίζουν το ποσό που τους αντιστοιχεί αφού δεν έχουν αναπροσαρμοστεί οι συντάξιμες αποδοχές με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών.

Το Υπουργείο Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα (6/3/2017) στην κατάθεση της σχετικής τροπολογίας για το ξεμπλοκάρισμα των 65.000 συντάξεων, την οποία θα υπογράφουν οι υπουργοί Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

Η συγκεκριμένη τροπολογία θα προβλέπει ότι η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020, διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, δηλαδή βάσει πληθωρισμού αλλά και πώς η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής, θα διενεργείται με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Όλες οι αλλαγές που θα φέρει η τροπολογία

1. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα.

2. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των αποδοχών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση υπαλλήλων του δημοσίου τομέα.

3. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.

4. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης.

5. Ορισμός του τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών επί των οποίων υπολογίζεται το ποσό της καταβλητέας εισφοράς για την αναγνώριση πλασματικών χρόνων των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

6. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των αποδοχών των μισθωτών για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής.

7. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των αποδοχών των αυτοτελώς απασχολούμενων για τον υπολογισμό της εφάπαξ παροχής.

8. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής των αποδοχών που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

9. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής του εισοδήματος που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς προαιρετικής ασφάλισης σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενων.

10. Ορισμός του τρόπου αναπροσαρμογής του εισοδήματος βάσει του οποίου υπολογίζεται η εισφορά των αυτοαπασχολούμενων κάτω της πενταετίας, η οποία αποτελεί ασφαλιστική οφειλή.

11. Προστίθεται εξουσιοδοτική διάταξη δυνάμει της οποίας καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες και η διαδικασία της εφαρμογής του δείκτη μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ για την αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών.

12. Παρατείνονται μέχρι 28.2.2018, οι ευνοϊκές διατάξεις που αφορούν τις προϋποθέσεις κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών, αλλά της αναγκαιότητας παροχής ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συμπολιτών μας που υποαπασχολούνται.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων