ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: Tα μαχητικά τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις

Παναγιωτόπουλος: Tα μαχητικά τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις
Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Ατσάλινο Βέλος»
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή των ελληνικών F-16 στη διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Ατσάλινο Βέλος», μαζί με τα κυπριακά στρατεύματα εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Όπως είχα πει, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τα θέλουμε στις ασκήσεις και όχι στις παρελάσεις» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μαχητικά F-16 πέταξαν πάνω από τους κυπριακούς ουρανούς το πρωί της Πέμπτης (17/10) στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την επωνυμία «Ατσάλινο Βέλος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ NEWSBOMB.GR:

Η άσκηση άρχισε στις 8 το πρωί και διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού και συγκεκριμένα στο ύψωμα «Μούττες». Συμμετέχουν ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς Mi35 και Gazelle.

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι πρόκειται για άσκηση ελέγχου και διοίκησης των διακλαδικών επιχειρήσεων για καλύτερη ανταπόκριση σε επιχειρησιακές αποστολές, καθώς και αύξηση της ικανότητας των διακλαδικών επιχειρήσεων από ξηράς και αέρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην τελική φάση της άσκησης, που διεξάγεται στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, μεταξύ άλλων συμμετέχουν Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) της Εθνικής Φρουράς, τύπου ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ενώ γίνεται χρήση και αντιαρματικών πυραύλων MILAN και ΗΟΤ, όλμων πεζικού από δυο λόχους και πυροβόλων 155 χιλιοστών από μία πυροβολαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Στον αέρα πτήσεις εκτελούν δυο ελληνικά F-16 καθώς και δυο ελικόπτερα της ΕΦ τύπου Gazelle.

Στη διάρκεια της άσκησης έγινε το πρωί ρίψη αλεξιπτωτιστών στο πεδίο βολής Καλού Χωριού.

Σε ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook, ο Υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι "η έλευση των Ελληνικών F16 επιδεικνύουν την εξαίρετη και αδιάλειπτη συνεργασία με την Ελλάδα."

Είναι χαρακτηριστικό πως τα ελληνικά F-16 δεν τα κατάλαβαν καθόλου οι Τούρκοι. Οι Έλληνες πιλότοι έφτασαν ξημερώματα στην Μεγαλόνησο και συμμετείχαν με επιτυχία στην στρατιωτική άσκηση.

Όταν οι Τούρκοι τους κατάλαβαν, απογείωσαν τα δικά τους μαχητικά τα οποία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τα ελληνικά «φτερά». Μάταια... ούτε καν τους πρόλαβαν!

Στην άσκηση έγινε και ρίψη αλεξιπτωτιστών.

Δείτε εικόνες:

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Κανάκης: Άσχημα νέα για τον παρουσιαστή - Το «τσουχτερό» πρόστιμο

Καιρός: Ανατροπή δεδομένων για την επερχόμενη αλλαγή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Σχετικές ειδήσεις