ΕΘΝΙΚΑ

«Σκάναραν» το Αιγαίο οι Τούρκοι

«Σκάναραν» το Αιγαίο οι Τούρκοι
Δεν σταματούν τις προκλήσεις

Με μπαράζ παραβιάσεων «απάντησε»  η τουρκική αεροπορία στην κοινή αεροναυτική διακλαδική άσκηση «MEDUSA 09» των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου και της Κύπρου. 

Δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, CN-235 που κινήθηκαν κατά μήκος του ανατολικού Αιγαίου παραβίασαν 34 φορές το εθνικό εναέριο χώρο. Το πρώτο CN -235 εισήλθε στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης, κινήθηκε νότια και εξήλθε νοτίως της Ρόδου, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος ακολούθησε την αντίστροφη πορεία.

Παράλληλα, ένα μαχητικό F-4 κι ένα ζευγάρι από F-16 προχώρησαν συνολικά σε 6 παραβιάσεις. Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν κατά την πάγια τακτική.

Το Newsbomb.gr στην «Μέδουσα 9»

Η μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Μέδουσα 9» ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου με τη συμμετοχή ελληνικών, αιγυπτιακών και κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών των χωρών, που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική συνεργασία.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στην άσκηση «Μέδουσα 9» καλύπτοντας όλες τις δράσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και μεταφέροντας την αποφασιστικότητα, το ζήλο και το υψηλό φρόνημα των στελεχών του Ελληνικού Στρατού αλλά και τη σημασία της συνεργασίας με την Κύπρο και την πανίσχυρη Αίγυπτο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιλότος απαγορεύεται να πετάξει ξανά αεροπλάνο - Δείτε γιατί

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα δοθεί και ποια θα είναι τα ποσά