ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Δυναμική απάντηση στην Άγκυρα – Μύρισε… μπαρούτι στο Μυρτώο

Πολεμικό Ναυτικό: Δυναμική απάντηση στην Άγκυρα – Μύρισε… μπαρούτι στο Μυρτώο

Νέο μήνυμα ισχύος και κυριαρχίας από τον ελληνικό Στόλο – Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα άσκηση στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό, με σταθερή παρουσία πλοίων σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους και συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες των πληρωμάτων.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα στους ναυστάθμους του Ακσάζ απέναντι από τη Ρόδο, αλλά και της Σμύρνης, με τον ελληνικό Στόλο ωστόσο να βρίσκεται σε σημεία «κλειδιά« και να λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε τουρκική ενέργεια.

Ταυτόχρονα, τα ελληνικά υποβρύχια, οι «αόρατοι κυνηγοί» του Αιγαίου ελέγχουν κάθε κίνηση των τουρκικών σκαφών. Σε αντίθεση με τα πλοία επιφανείας τα οποία μπορεί πιο εύκολα να εντοπιστούν, τα υποβρύχια και ειδικά τα σύγχρονα κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ αποτελούν τον μεγάλο φόβο των Τούρκων.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν τις τελευταίες ημέρες και οι συνεχείς πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου CN-235, τα οποία αναζητούν ίχνη από τα ελληνικά υποβρύχια, ειδικά σε περιοχές κοντά στην οριογραμμή.

Πήρε… φωτιά στο Μυρτώο

Ο ελληνικός Στόλος πραγματοποίησε από την Τετάρτη 15 έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ακόμα μία άσκηση υψηλού συμβολισμού, με την θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων και του Μυρτώου πελάγους να παίρνει… φωτιά!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, η προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας έγινε με συμμετοχή πλοίων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων, ομάδων της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, του νεοαποκτηθέντος Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΗΡΑΚΛΗΣ» καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία είναι πολύτιμος αρωγός σε όλες πλέον τις ναυτικές ασκήσεις συμμετέχοντας από αέρος σε πλήθος επιχειρησιακών σεναρίων.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης εκτελέστηκαν αντικείμενα μεταξύ των οποίων: Εξάσκηση μεικτών ομάδων πλοίων ΑΣ σε όλες τις μορφές ναυτικού πολέμου, πυρά κυρίου και δευτερεύοντος οπλισμού, βολή τορπίλης γυμνασίων από Υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Η συγκεκριμένη άσκηση, πέρα από το γεγονός ότι επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται ο ελληνικός Στόλος, έστειλε για μια ακόμη φορά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Μενεγάκη: «Ανέβασε» αυτή τη φωτογραφία και «γκρέμισε» το Instagram