ΕΘΝΙΚΑ

Δεν έχει ιερό και όσιο ο Ερντογάν: Καλεί τον Πάπα στο νέο τζαμί της Αγιά Σοφιάς

Δεν έχει ιερό και όσιο ο Ερντογάν: Καλεί τον Πάπα στο νέο τζαμί της Αγιά Σοφιάς

Πρό(σ)κληση του σουλτάνου στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – Είναι υποκριτής και επικίνδυνος

Να επισκεφθεί την Αγία Σοφία μετά την αλλαγή του καθεστώτος της σε τζαμί απευθύνει η Άγκυρα στο Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι η Τουρκία κάλεσε όλους στο τέμενος, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε βαθιά λυπημένος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από μουσείο.

Ο Ιμπραήμ Καλίν ανέφερε την Παρασκευή στο CNN International ότι τα ιστορικά ψηφιδωτά «αποτελούν μέρος της τουρκικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

«Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, θα καλύπτονται αλλά δεν θα αγγίζονται» ανέφερε ο τούρκος αξιωματούχος, διαβεβαιώνοντας ότι οι προσευχές δε θα επηρεάσει σε κάτι τα ψηφιδωτά.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας επανέλαβε την Παρασκευή ότι το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για όλους, και τα ιστορικά ψηφιδωτά της θα διατηρηθούν, όπως γίνεται τα τελευταία 500 χρόνια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το τζαμί θα είναι «απολύτως» ανοιχτό σε όλους - πιστούς, μη πιστούς, μουσουλμάνους, χριστιανούς, βουδιστές και οποιοσδήποτε θα μπορεί να δει τα ψηφιδωτά όπως και πριν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς φτάσαμε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα στο τραπέζι