ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικό drone στο Καστελόριζο! Έπαιξε τον τούρκικο εθνικό ύμνο - «Δεν φοβόμαστε», λένε οι κάτοικοι

Τουρκικό drone στο Καστελόριζο! Έπαιξε τον τούρκικο εθνικό ύμνο - «Δεν φοβόμαστε», λένε οι κάτοικοι

Μεγάλη αναστάτωση το πρωί στο νησί - Έβαψαν με κόκκινη μπογιά και την ελληνική σημαία στην πλαγιά του βουνού - Πληροφορίες για προβοκάτσια - Τι λέει κάτοικος στο Newsbomb.gr

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (26.09) στο Καστελόριζο, όταν μέσω ενός drone άρχισε να ηχεί ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Οι κάτοικοι άρχισαν να αναρωτιούνται από πού προέρχεται ο ήχος του εμβατηρίου, όταν ξαφνικά είδαν πάνω από τα κεφάλια τους να πετάει ένα drone το οποίο έπαιζε τον τουρκικό εθνικό ύμνο και εμβατήρια.

«Είναι αδιανόητο! Ήρθαν οι κουτοπόνηροι οι Τούρκοι να παίξουν εμβατήρια μέσα στα σπίτια μας; Είναι ντροπή! Να ξέρουν ότι δεν τους φοβόμαστε, ας βάλουν τέρμα τα ηχεία, εμείς δεν καταλαβαίνουμε από τέτοια. Έχουμε το Στρατό μας εδώ που μας προστατεύει. Η αστυνομία όμως πρέπει να δράσει», δηλώνει στο Newsbomb.gr κάτοικος του Καστελόριζου, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το περιστατικό.

Παράλληλα, ο ίδιος αποκάλυψε πως άγνωστοι είχαν βάψει, πάλι μέσω drone, με κόκκινη μπογιά την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και είναι σχηματισμένη από πέτρες βαμμένες στα γαλανόλευκα.

«Αν νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα μας φοβίσουν, είναι γελασμένοι οι Τούρκοι», σημειώνει ο κάτοικος. «Μόλις ενημερώθηκε ο Στρατός αποκατέστησε αμέσως τη ζημιά και η ελληνική σημαία είναι και πάλι εκεί να τη βλέπουν από απέναντι οι Τούρκοι», σημειώνει.

Σύμφωνα με κατοίκους του Καστελόριζου, τον τελευταίο καιρό έχουν φτάσει στο νησί «ύποπτα» πρόσωπα, των οποίων ο ρόλος ερευνάται από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο μεταξύ αυνεχίζοντας την προκλητική πολιτικής της στο Αιγαίο η Τουρκία εξέδωσε σήμερα NAVTEX, για τις 29 Σεπτεμβρίου, δεσμεύοντας περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Δείτε το βίντεο με το τουρκικό drone πάνω από το Καστελόριζο, που δημοσίευσε το OPEN:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ