ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκικός παροξυσμός: Ψάχνουν παντού τα ελληνικά υποβρύχια

Τουρκικός παροξυσμός: Ψάχνουν παντού τα ελληνικά υποβρύχια

Νότια, νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο έπλεε το βράδυ της Τρίτης το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία, Ataman και Cengiz Han. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι μετά τα στραπάτσα που έπαθαν τις προηγούμενες φορές στην Αν. Μεσόγειο το φυσάνε και δεν κρυώνει και στέλνουν ελικόπτερα να ψάξουν για ελληνικά υποβρύχια.

Το απόγευμα της Τρίτης 5 τουρκικά αεροσκάφη CN-235 ηλεκτρονικού πολέμου σκάναραν μαζί με 2 ελικόπτερα από άκρη σ' άκρη το Αιγαίο προκειμένου να εντοπίσουν τους «αόρατους κυνηγούς» του ελληνικού στόλου, τα πανίσχυρα και υπερσύγχρονα υποβρύχια 214.

Συγκεκριμένα την Τρίτη τα εν λόγω τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πόλεμος» νεύρων στην Αν. Μεσόγειο - Κρίσιμες ώρες οι επόμενες

Το τουρκικό ερευνητικό βγήκε για δεύτερη φορά στην Αν. Μεσόγειο προκειμένου να διεξάγει - όπως υποστηρίζουν - οι τουρκικές Αρχές σεισμικές έρευνες.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ της Τρίτης το Oruc Reis πλέει με μειωμένη ταχύτητα 30 ναυτικά μίλια νότια νοτιοανατολικά από τις ακτές του Καστελόριζου. Συγκεκριμένα το τουρκικό πλοίο βρισκόταν στο όριο να βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, στο μέσο του ανατολικότερου άκρου.

Έπλεε με 4 κόμβους και συνοδεύεται από μικρό τουρκικό στολίσκο, ο οποίος αποτελείται από φρεγάτες και κορβέτες, ενώ παρακολουθείται 24 ώρες από τον ελληνικό στόλο. Άλλωστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παραμένουν αυτές τις δύο ημέρες σε πλήρη επιφυλακή και επαγρύπνηση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν το Oruc Reis έχει ποντίσει καλώδια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά - θερμό επεισόδιο με Oruc Reis: Ποια θα είναι η επόμενη NAVTEX των Τούρκων;