ΕΘΝΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Φεύγει το Oruc Reis! Κατευθύνεται προς Αίγυπτο – Θα «σπάσει» τον 28ο Μεσημβρινό;

Ραγδαίες εξελίξεις: Φεύγει το Oruc Reis! Κατευθύνεται προς Αίγυπτο – Θα «σπάσει» τον 28ο Μεσημβρινό;

Κίνδυνος ανάφλεξης με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Στα νερά της ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να πλέει το τουρκικό ερευνητικό, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά της ελληνοτουρκικής κρίσης.

Αν και το απόγευμα της Δευτέρας (26.10) το Oruc Reis βρισκόταν περίπου 40 μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σταδιακά άρχισε να αλλάζει ρότα και να κατευθύνεται νότια με πορεία προς την Αίγυπτο.

Το σημείο που έδωσε στίγμα περίπου 23:40 βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που τέμνονται οι τρεις ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου. Η πορεία που έχει είναι νότια και κινείται εντός της τελευταίας Navtex που εκδόθηκε στις 24 Οκτωβρίου με ισχύ από 25 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

Δείτε το στίγμα του:

Δείτε την τελευταία NAVTEX:

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πού θα φτάσει; Πόσο κοντά στις αιγυπτιακές ακτές; Θα αποπειραθεί να προκαλέσει την κυβέρνηση Σίσι; Θα καταπατήσει και την ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ;

Αν το κάνει, τότε είναι δεδομένο πως η Μεσόγειος θα πάρει… φωτιά με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θεωρεί εχθρό τον Ερντογάν και είναι βέβαιο πως δεν θα αφήσει το Oruc Reis να πατήσει ούτε σταγόνα αιγυπτιακής θάλασσας. Θα σταματήσει τους Τούρκους με κάθε τρόπο και κόστος.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό παρακολουθεί κάθε κίνηση των Τούρκων, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τις επόμενες δράσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Αν ωστόσο επιχειρήσει να «σπάσει» τον 28ο Μεσημβρινό, τότε… κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές