ΕΘΝΙΚΑ

Σύμβουλος Μπάιντεν: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν πολύ κοντά σε πόλεμο

Σύμβουλος Μπάιντεν: Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν πολύ κοντά σε πόλεμο
Youtube

Ο Μάικλ Κάρπεντερ, Διευθύνων Σύμβουλος στη δεξαμενή σκέψης Penn Biden Center και εξωτερικός σύμβουλος στην εκστρατεία του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν επισήμανε, μιλώντας στη διαδικτυακή συζήτηση του ΕΛΙΑΜΕΠ με τίτλο «Οι σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ μετά τις αμερικανικές εκλογές: Μία Επανεκκίνηση;», πως η Τουρκία συμπεριφέρεται ανεύθυνα και όχι ως σύμμαχος και αυτό είναι ένα γεγονός που θα το δει η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν.

«Η Τουρκία που είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά, υποσκάπτοντας τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ», είπε ο σύμβουλος του νεοεκλεγέντος προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Πολλά από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να τα λύσουμε σε συνεργασία με την ΕΕ», υπογράμμισε ο Κάρπεντερ παραδεχόμενος πως η διεθνής κοινότητα βρέθηκε πολύ κοντά σε μία πολεμική σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας.

Ο Μάικλ Κάρπεντερ τάχθηκε υπέρ της άσκησης πίεσης προς την Τουρκία και εξήγησε πως Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη μαζί έχουν τρόπους να πιέσουν την Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ είπε πως οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή και επιθυμούν μία δυναμική στρατηγική για να αλλάξει η Τουρκία την επιθετική συμπεριφορά της.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρόμος! Νοσεί όλη η Ελλάδα – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»