Ένοπλες Δυνάμεις: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για κορονοϊό – Η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η έμπρακτη συνδρομή στη διενέργεια ελέγχων και η συμμετοχή στο σχέδιο «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών.
Ένοπλες Δυνάμεις: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για κορονοϊό – Η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
7'

Με αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματική συνεισφορά, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αρωγός της προσπάθειας που γίνεται για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Προσφέροντας υπηρεσίες με κάθε τρόπο, είτε με έμψυχο καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό είτε με παροχή υλικών, όλοι οι Κλάδοι είναι σε απόλυτη ετοιμότητα έτσι ώστε να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια.

Τη Δευτέρα (28.12) ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ η έναρξη της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διενέργεια ελέγχων για τον κορονοϊό, όπως είχε αναλυθεί πρόσφατα κατά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για τις «κόκκινες περιοχές».

Με την ανάπτυξη 130 σταθμών δειγματοληψίας σε 73 πόλεις ανά την επικράτεια και με 97 μονάδες και των τριών Κλάδων, οι Ένοπλες Δυνάμεις μπαίνουν για ακόμα μια φορά στη «μάχη», την ώρα που έχουν ενεργό ρόλο και στο σχέδιο «Ελευθερία» που αφορά στη μεταφορά των εμβολίων κατά του κορονοϊού και στη διενέργεια των εμβολιασμών για τους Έλληνες πολίτες.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για την έναρξη διενέργειας ελέγχων για τον κορονοϊό

Την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 το ΓΕΕΘΑ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εφαρμόζοντας τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης και συνδράμοντας τα αρμόδια Υπουργεία στο έργο της αντιμετώπισης της υγειονομικής απειλής του COVID-19, έχει θέσει στη διάθεσή τους εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα μεταφοράς και κρίσιμα υλικά, καθώς και χώρους νοσηλείας.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού έναντι του κορονοϊου, αναπτύσσοντας 130 σταθμούς δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid test), σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας από 97 Μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, συμπεριλαμβανομένων των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, καλύπτοντας έτσι και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της Χώρας.

Οι σταθμοί είναι στεγασμένοι σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών Μονάδων και έχουν ήδη στελεχωθεί με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ η Πολιτική Προστασία έχει διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (kit των rapid-test, tablet, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).

Η προσέλευση γίνεται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατόπιν ραντεβού, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί από την Πολιτική Προστασία, η οποία έχει την ευθύνη της εκδήλωσης περαιτέρω ενεργειών σε περίπτωση καταγραφής θετικών δειγμάτων, και της στατιστικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων.

Ημερησία Διαταγή Α/ΓΕΕΘΑ: Εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην μεταφορά των εμβολίων

Κατά την Ημερήσια Διαταγή της 28ης Δεκεμβρίου 2020, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισημαίνει προς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι στο πλευρό της Κοινωνίας όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας συστράτευσης, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, προκειμένου να υπερασπιστούμε την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία όλων μας.

Ο Στρατηγός Φλώρος, τονίζει πως στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν το απαραίτητο δυναμικό, σε προσωπικό, υλικά και μέσα, ώστε να διασφαλίσουν την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των εμβολίων στα επιλεγέντα σημεία ανά την Επικράτεια με τάξη, μέθοδο, ασφάλεια και ακρίβεια, προκειμένου εν συνεχεία οι υγειονομικοί φορείς να επιτελέσουν τελεσφόρα το καθήκον τους.

«Είναι το δικό μας εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό κομμάτι συμμετοχής σε ένα πρωτόγνωρο και κολοσσιαίο εγχείρημα για την οριστική κατανίκηση του κορονοϊού, αυτού του ύπουλου εχθρού που ταλανίζει και φθείρει τους Έλληνες και την Ελλάδα», σημειώνει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε αναλυτικά την Ημερήσια Διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου:

Ο Στρατηγός Φλώρος
Ημερήσια Διαταγή κ.Α/ΓΕΕΘΑ
για τη συμμετοχή των ΕΔ στην Επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, προμαχούσες πάντοτε υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων, ως εκ της φύσεως και της αποστολής τους, θα ήταν αδύνατον να μην έχουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στη σύγχρονη Επιχείρηση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», όπως ευστόχως ονομάσθηκε από την Κυβέρνηση η επιχείρηση εμβολιασμού των Ελλήνων κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για μια επιχείρηση ύψιστης εθνικής και κοινωνικής σημασίας, αφού έχει να κάνει με τη διάσωση της υγείας, της ζωής και της ελευθερίας των Ελλήνων πολιτών από έναν εχθρό αόρατο μεν, αλλά πολύ ύπουλο, πολύ δυνατό και πολύ επίμονο.
Αντικειμενικός Σκοπός της είναι η αποτίναξη του ζυγού της πανδημίας, η «ανακατάληψη» των ζωών μας και η επάνοδος στην κανονικότητα, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μείζον ζητούμενο αυτήν την στιγμή για όλους, πρωτίστως όμως για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι επιφορτισμένες, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, με το κρίσιμο έργο της υπεράσπισης των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της Πατρίδας.

Στο πλαίσιο της Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» θα διαθέσουμε το απαραίτητο δυναμικό, σε προσωπικό, υλικά και μέσα, ώστε να διασφαλίσουμε την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά των εμβολίων στα επιλεγέντα σημεία ανά την Επικράτεια με τάξη, μέθοδο, ασφάλεια και ακρίβεια, προκειμένου εν συνεχεία οι υγειονομικοί φορείς να επιτελέσουν τελεσφόρα το καθήκον τους. Είναι το δικό μας εξαιρετικά κρίσιμο και κομβικό κομμάτι συμμετοχής σε ένα πρωτόγνωρο και κολοσσιαίο εγχείρημα για την οριστική κατανίκηση του κορονοϊού, αυτού του ύπουλου εχθρού που ταλανίζει και φθείρει τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Από την αρχή της πανδημίας, άλλωστε, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της κοινής εθνικής προσπάθειας, θέτοντας προσωπικό, μέσα και υλικά στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας και Κοινωνίας. Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, όπου χρειάστηκε και χρειάζεται, χωρίς να αποστούμε βεβαίως, ούτε κατ’ ελάχιστον της κύριας αποστολής μας, όπως απεδείχθη με την επιτυχή διαχείριση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα. Με την έναρξη της Επιχείρησης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», καλούμαστε να εντείνουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την προσπάθεια μας, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις και τις ικανότητές μας στο εθνικό μέτωπο εναντίον ενός εχθρού που για να νικηθεί, απαιτείται η συστράτευση όλων σε πανεθνικό επίπεδο.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του τεράστιου μεγέθους του όλου εγχειρήματος και συναισθανόμαστε πλήρως τη βαρύτητα της αποστολής που αναλαμβάνουμε. Καταρτίσαμε και δοκιμάσαμε από κοινού με τις άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές τα επιχειρησιακά σχέδια και από σήμερα ξεκινάμε την εκτέλεση. Έχουμε μπροστά μας έναν επίπονο και απαιτητικό αγώνα δρόμου, είμαι όμως σίγουρος ότι στο τέλος η δύσκολη αυτή προσπάθεια θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία!! Είμαι βέβαιος ότι ο αντικειμενικός σκοπός αυτής της Επιχείρησης θα επιτευχθεί και σύντομα θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. Αισιοδοξία, οργάνωση, ορθός σχεδιασμός και συντονισμός, και βέβαια σκληρή δουλειά -στοιχεία σύμφυτα με τις Ένοπλες Δυνάμεις- είναι η συνταγή για την επιτυχία!

Όλα θα πάνε καλά!! Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλευρό της Κοινωνίας όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή της πανελλήνιας συστράτευσης, με υψηλό αίσθημα εθνικής ευθύνης, προκειμένου να υπερασπιστούμε την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία όλων μας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε! Θα βγούμε νικητές και από αυτήν τη δοκιμασία!

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Υπενθυμίζουμε επίσης πως από την αρχή της πανδημίας οι στρατιωτικοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί στη διάθεση του ΕΣΥ, με στόχο να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία, ενώ τα στρατιωτικά εργοστάσια μπήκαν από την πρώτη στιγμή στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παράγοντας μάσκες και αντισηπτικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός στον γενικό πληθυσμό - Πότε αναμένονται τα υπόλοιπα εμβόλια

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή