ΕΘΝΙΚΑ

Μ. Γιαννάκου: Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι μόνον το όνομα

Μ. Γιαννάκου: Το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι μόνον το όνομα

Για προπαγάνδα και προσπάθεια εξαρχαϊσμού των προβλημάτων κατηγόρησε τα Σκόπια η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου των Σκοπίων για το 2011, στο οποίο γίνεται λόγος για άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα. Είναι η προπαγάνδα και η προσπάθεια εξαρχαϊσμού των προβλημάτων», τόνισε η κ. Γιαννάκου, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συναινέσει στην έναρξη των διαπραγματεύσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Μάλιστα, οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι το τελικό κείμενο του ψηφίσματος, παρότι εμπεριέχει θετικές αναφορές σε πολλά αιτήματα της Ελλάδας για την ονομασία και τις αρχές καλής γειτονίας, δεν κατανέμει ορθά τις ευθύνες για το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.

Η κ. Γιαννάκου ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα με τα Σκόπια δεν είναι μόνον μία διμερής διαφορά που αφορά το όνομα. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε κόντρα στη πραγματική ιστορία και τη λογική», επισήμανε, προσθέτοντας ότι κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι στο όνομα της σταθερότητας θα πρέπει να ξεχάσουμε το ζήτημα.

«Αντί να ενθαρρύνετε μια απίστευτη προπαγάνδα που προέρχεται από το παλιό καθεστώς και τα τότε σχέδια του, θα πρέπει να πείτε επιτέλους σε αυτή τη χώρα το τί πρέπει να κάνει εάν θέλει να έχει καλές σχέσεις γειτονίας με τις άλλες χώρες», κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

Ροή Ειδήσεων