ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία δεν συμμορφώνεται - Επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος μας

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία δεν συμμορφώνεται - Επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος μας

Μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει την παραβατική συμπεριφορά στέλνει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δυναμική απάντηση στην Τουρκία έστειλε για μια ακόμη φορά o υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας πραγματοποιούσαν εντυπωσιακή άσκηση με τους επίλεκτους κομάντο της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Πενταγώνου, από την Αυστρία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, φρόντισε να στείλει μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, πως η Ελλάδα στοχεύει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο, αυτό προϋποθέτει η Τουρκία να σταματήσει την παραβατική συμπεριφορά.

Οι προκλήσεις του τουρκικού καθεστώτος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης με την Αυστριακή ομόλογό του, Κλαούντια Τάννερ, με τον κ. Παναγιωτόπουλος να επισημαίνει πως, μπορεί η ένταση του περυσινού καλοκαιριού να μην διατηρήθηκε και αυτό το καλοκαίρι, από εκεί και πέρα όμως οι προθέσεις της Τουρκίας, και ιδίως οι συμπεριφορές της, είναι δεδομένες και δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας.

«Τόνισα ότι εάν αποφασίσει ποτέ η Τουρκία να σεβαστεί τους κανόνες συμβίωσης των κρατών στον διεθνή περίγυρο, δηλαδή, κυρίως το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, έχουμε περιθώρια να συνεννοηθούμε. Όταν όμως δεν σέβεται αυτούς τους κανόνες, τότε ασφαλώς τα περιθώρια αισιοδοξίας και τα δικά μας είναι πολύ μικρά», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Ας λειτουργήσει και ας συμπεριφερθεί η Τουρκία όπως πρέπει να συμπεριφέρονται τα κράτη στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας και μπορούμε, όπως είπα, να πάνε πολύ καλύτερα. Δυστυχώς όμως αυτό δεν διαφαίνεται και δεν υπάρχουν και μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, εν τούτοις οφείλουμε εμείς να συνεχίζουμε τις προσπάθειες. Παράλληλα όμως στη διπλωματική προσπάθεια να φροντίζουμε και για την επαύξηση της συνολικής αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό είναι κάτι που κάνουμε με σχέδιο και ένταση, ιδίως τα τελευταία δύο χρόνια», σημείωσε κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Ρόδο: Η 31χρονη φοβόταν «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»-Την παρακολουθούσε ο 40χρονος

Πηγή Δεβετζή: Με παρενόχλησε σεξουαλικά παράγοντας του αθλητισμού - «Κατέβασε το παντελόνι του και…»

Βέροια: Κάθισε σε πεζούλι να ξεκουραστεί και σκοτώθηκε