ΕΘΝΙΚΑ

Προκαλεί ο Ακάρ: Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία του 1922

Χουλουσί Ακάρ
Με έμμεσες απειλές περί επιστροφής στην περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής απαντά ο Χουλουσί Ακάρ στις επιτυχημένες κινήσεις της Ελλάδας στο διπλωματικό και το εξοπλιστικό πεδίο
AP

Με έμμεσες απειλές περί επιστροφής στην περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής απαντά ο Χουλουσί Ακάρ στις επιτυχημένες κινήσεις της Ελλάδας στο διπλωματικό και το εξοπλιστικό πεδίο

Στην τακτική των προκλητικών δηλώσεων φαίνεται ότι καταφεύγουν για άλλη μια φορά οι παράγοντες της Τουρκίας προκειμένου να κρύψουν τον εκνευρισμό που τους προκαλούν αφενός οι κινήσεις της Ελλάδας στο διπλωματικό πεδίο και αφετέρου η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με Rafale και γαλλικές φρεγάτες.

Τη σκυτάλη πήρε τελευταίος ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος έφτασε στο σημείο να θυμηθεί τη Μικρασιατική καταστροφή καλώντας τους Έλληνες «να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922».

Παραγνωρίζοντας, δε, την άθλια κατάσταση της τουρκικής οικονομίας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι η αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκάφων και των γαλλικών φρεγατών θα επιδεινώσει «τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού».

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά.Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας.

Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν

Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού.Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα.

Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Γωγώ Τσαμπά: Έχασε 22 κιλά και είναι αγνώριστη (video)