ΕΘΝΙΚΑ

Τι μήνυμα στέλνει ο Δ. Αβραμόπουλος από την Αμερική

Τι μήνυμα στέλνει ο Δ. Αβραμόπουλος από την Αμερική

«Η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, διαθέτει ένα από τα καλύτερα αμυντικά συστήματα στον κόσμο, με υψηλό φρόνημα, με άρτιο εξοπλισμό, με εξαίρετους αξιωματικούς, έτοιμους αν χρειαστεί να δώσουν και πάλι τη ζωή τους για την Ελλάδα», τόνισε ο Δ. Αβραμόπουλος από την Αμερική.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κυπριακών Σωματείων Αμερικής για την επέτειο του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη Νέα Υόρκη.

«Ανταποκρίθηκα με ιδιαίτερη χαρά, όπως και ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος, στην πρόσκληση των κυπριακών σωματείων για να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων στον κυπριακό αγώνα, αλλά και των πεσόντων Ελλαδιτών, αξιωματικών και στρατιωτών, που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κύπρου μας. Είμαστε εδώ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, για να μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα ανώτερα και υψηλά νοήματα της μεγάλης θυσίας, που όμως ακόμη δεν έχει δικαιωθεί», είπε ο υπουργός.

Υπενθύμισε ότι «η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη, με τα στρατεύματα κατοχής να βρίσκονται ακόμη εκεί» και υπογράμμισε ότι πρόκειται για «μια βάρβαρη πράξη που προσβάλλει τον παγκόσμιο πολιτισμό». Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα στο πλευρό της Κύπρου δίνοντας καθημερινά τον αγώνα.

«Το λίπασμα αυτού του μεγάλου αγώνα είναι η θυσία εκείνων, που το 1955 σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία, αγωνιζόμενοι για να ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι «παρά την οικονομική κρίση, παραμένει ισχυρή, είναι δυνατή, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή με τις άξιες ένοπλες ελληνικές δυνάμεις, ένα κομμάτι των οποίων άφησε τη ζωή του, θυσιάστηκε στο ιερό χώμα της Κύπρου μας».

Έπλεξε το εγκώμιο των ομογενών, που διαπρέπουν και ξεχωρίζουν σε όλους τους τομείς στην Αμερική, χώρα με την οποία «μας δένουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και αλληλεγγύης».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι ισχυροί δεσμοί θα επιβεβαιωθούν και θα ανανεωθούν κατά τις επαφές μου στην Ουάσιγκτον».

Ο ίδιος θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Λ. Πανέτα, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του οποίου βρίσκεται στις ΗΠΑ.