ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος για παράδοση Rafale: Ιστορική μέρα, αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στους ουρανούς

Rafale Παναγιωτόπουλος
Ιστορική μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Newsbomb.gr

«Είναι μια μέρα που δικαιούμαι να αισθάνομαι περήφανος και συγκινημένος αλλά όχι ικανοποιημένος ακόμη- πρέπει να γίνουν κι άλλα», ανέφερε μετά την άφιξη των Rafale ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στην τελετή άφιξης των έξι υπερσύγχρονων γαλλικών μαχητικών Rafale, στην Τανάγρα, βρέθηκε σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός Άμυνας, χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα, τονίζοντας ότι τα νέα μαχητικά ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά στους συσχετισμούς δυνάμεων στους ουρανούς.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως «ένα χρόνο περίπου μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, τα πρώτα έξι Rafale με ελληνικά χρώματα στα φτερά και Έλληνες χειριστές στα πιλοτήρια ήρθαν να εγκατασταθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης που για δεκαετίες ήταν η ιστορική έδρα των Mirage, που επιχειρούσαν και ακόμη επιχειρούν στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ο υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι τα Rafale ήρθαν «για να κάνουν τη διαφορά στους συσχετισμούς δυνάμεων στους ουρανούς». «Είναι μια μέρα που δικαιούμαι να αισθάνομαι περήφανος και συγκινημένος αλλά όχι ικανοποιημένος ακόμη- πρέπει να γίνουν κι άλλα» συμπλήρωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η προσπάθεια θωράκισης της Ελλάδας μέσω της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται και δεν υπάρχουν περιθώρια επανάπαυσης. Επίσης, συνεχάρη όσους εργάστηκαν για την επίτευξη της απόκτησης των αεροσκαφών, κάτω από αντίξοες, όπως είπε, συνθήκες.

Πλην των έξι Rafale, σε ανάπτυξη βρίσκεται στην Τανάγρα και όλο το πλέγμα επίγειας υποστήριξης και το προσωπικό, τους τεχνικούς εδάφους που είναι αναγκαία προϋπόθεση «για την πλήρη ένταξη των Rafale στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Συγκινητική στιγμή στην Τανάγρα με παιδί πιλότου: «Ο μπαμπάς έφερε τα Rafale»

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα - Πότε θα χιονίσει μέσα στην Αθήνα

Βιασμός 24χρονης: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Ξέσπασε σε κλάματα η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου γράφουν να πεθάνω και να μην κάνω ποτέ παιδί»