ΕΘΝΙΚΑ

Rafale: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη στην Ελλάδα – Η πορεία τους πάνω από την Αθήνα

Rafale άφιξη
Τα Mirage κατέγραψαν την άφιξη των Rafale στην Ελλάδα
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Rafale: Φορητές κάμερες τοποθετήθηκαν στα μαχητικά Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία υποδέχθηκαν τα Rafale και κατέγραψαν όλη την πορεία τους από τη στιγμή που μπήκαν στο FIR Αθηνών μέχρι την προσγείωση στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Στις 11:50 της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 τα έξι Rafale «έσπασαν» FIR Αθηνών και πήραν πορεία νοτιανατολικά, για να κατευθυνθούν προς Αττικοβοιωτία και να φτάσουν στη νέα τους «φωλιά», που είναι η 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας.

Την «υποδοχή» έκαναν τέσσερα, επίσης, γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας».

Σε αυτά είχαν τοποθετηθεί κάμερες οι οποίες κατέγραψαν όλη την πορεία του σμήνους με τις εικόνες να είναι εντυπωσιακές.

Λίγα λεπτά μετά τις 12:00, το σμήνος πέταξε πάνω από τον Κορινθιακό και πήρε κατεύθυνση προς την Αττική και τον Σαρωνικό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε την συμβολική και ταυτόχρονα ιστορική πτήση πάνω από την Ακρόπολη και την πρωτεύουσα

Οι εικόνες με τα μαχητικά να περνούν πάνω από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου, την Αθήνα και τελικά να προσγειώνονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης είναι καθηλωτικές:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η ιστορική στιγμή της πρώτης προσγείωσης, ήρθε στις 12:44. Τα υπερσύγχρονα μαχητικά πλέον βρίσκονται στη νέα «φωλιά» τους, από όπου θα εποπτεύουν τους «γαλανόλευκους» αιθέρες μαζί με τα υπόλοιπα «φτερά» της HAF.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Από την εξομολόγηση στην κακοποίηση μέσα στην εκκλησία

Κορονοϊός: Συνοδός ασθενούς έριξε κουτουλιά σε διοικητή νοσοκομείου

Έξαλλη η Ματίνα Παγώνη με την Ανθή Βούλγαρη που την κέρασε κόλλυβα – «Θα σηκωθώ να φύγω»

Survivor Spoiler 22/1: Το γράμμα της Μυριέλλας στον Κατσαούνη και οι τρεις νέοι παίκτες