ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΘΝΙΚΑ

Στρατός Ξηράς: Ορκίστηκαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί - Φυτώριο αρετής και ανδρείας η Σχολή Ευελπίδων

Στρατός Ξηράς: Ορκίστηκαν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί - Φυτώριο αρετής και ανδρείας η Σχολή Ευελπίδων

Συγκινητικές στιγμές με τους νεαρούς και τις νεαρές να παραλαμβάνουν τα ξίφη τους από τα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας. Υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης, φιλοπατρία, ανδρεία, στρατιωτικό πνεύμα και η πειθαρχία.

Στις 05 Ιουνίου 2022, το Newsbomb.gr πραγματοποίησε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αναδεικνύοντας το σπουδαίο έργο που συντελείται από το ΓΕΣ και το ΓΕΕΘΑ ώστε να αναδειχθούν οι επόμενοι ηγήτορες του Στρατού Ξηράς.

Σήμερα, 27 Ιουνίου, το Newsbomb.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νέων Ανθυπολοχαγών, Τάξεως 2022 και διαπιστώσαμε από κοντά το υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης, την πειθαρχία, την αφοσίωση, την πίστη στις Αξίες και τα Ιδανικά της Πατρίδος μας, από τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες

Με σαφή στόχευση, σχέδιο και μεθοδικότητα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού παρέχει στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση κορυφαίου επιστημονικού επιπέδου, αναδεικνύοντας Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς με ηγετικά προσόντα, κατάρτιση και εξειδίκευση.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, δίνει ιδιαίτερη βάση στην ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές, γνωρίζοντας πως τα κορυφαία οπλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα μας, απαιτούν στελέχη ικανά, με κατάλληλες γνώσεις και άρτια εκπαίδευση.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη, με τις στιγμές να είναι συγκινητικές βλέποντας τους νεαρούς και τις νεαρές ανθυπολοχαγούς να παραλαμβάνουν τα ξίφη τους από τα χέρια της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και φυσικά ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Γ’ Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 180 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 166 από την Ελλάδα, 11 από την Κύπρο, ένας από την Αλβανία, ένας από Βοσνία – Ερζεγοβίνη και ένας από τη Μολδαβία. Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 149 νέοι Ανθυπολοχαγοί και τριάντα ένας στα Σώματα.

“…Σχολή των Ευελπίδων! Δεξαμενή Ηρώων!… Δεξαμενή της αρετής, όπου η ευπρέπεια, η σεμνότητα, η κοινωνική αλληλεγγύη, συνδυάζονται με τον ανδρισμό, την άτεγκτη πειθαρχία και το αίσθημα του χρέους….”.

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και εξέχοντος μέλους της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνο Τσάτσο, και αντικατοπτρίζουν απόλυτα αυτό ακριβώς που πρεσβεύει η Σχολή Ευελπίδων.

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ανέκαθεν υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το λίκνο, μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε το Σώμα των μονίμων Αξιωματικών του Στρατού μας. Προσέφερε βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της Πατρίδας δια των αποφοίτων Αξιωματικών, αλλά και των Ευελπίδων που θυσίασαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς και τα παιδιά μας σήμερα ελεύθεροι.

Η πολεμική σημαία της Στρατιωωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Είναι το παλαιότερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χώρας, αφού ιδρύθηκε το 1828 από τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί το φυτώριο των Αξιωματικών που ηγήθηκαν του Ελληνικού Στρατού σε όλους τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της Πατρίδας μας, καθώς επίσης και σε αυτούς για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της.

Στη σημερινή εποχή αποτελεί έναν πρότυπο εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο η ακαδημαϊκή μόρφωση και η στρατιωτική εκπαίδευση συνυπάρχουν αρμονικά, ώστε οι Ευέλπιδες, «οι διαχρονικά καλές ελπίδες του Έθνους», να αποκτούν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να καταστούν άξιοι ηγήτορες στο παρόν και στο μέλλον του Στρατού μας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Σχολής είναι η καλλιέργεια των Στρατιωτικών Αρετών όπως είναι η φιλοπατρία, η ανδρεία, η καρτερία, το στρατιωτικό πνεύμα και η πειθαρχία, αφού αποτελούν την ψυχική ασπίδα των Ευελπίδων και των αυριανών Αξιωματικών μας έναντι των όποιων δυσχερειών, τόσο κατά τη φοίτηση τους στη Σχολή όσο και στη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.