ΕΘΝΙΚΑ

Κατεχόμενα - Τατάρ: Δεν γνωρίζει για απευθείας πτήσεις από Ρωσία

Κατεχόμενα - Τατάρ: Δεν γνωρίζει για απευθείας πτήσεις από Ρωσία

Τα "γυρίζει" τώρα  ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ - Δεν έχει, όπως υποστηρίζει, πληροφόρηση για το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα Κατεχόμενα. 

Σε δηλώσεις του στο CNN Turk χθες το βράδυ, ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι «η συνεργασία μας με την Τουρκία είναι πολύ σημαντική. Είναι πολύ σημαντικό που η Τουρκία μας δίνει τόσο ξεκάθαρη στήριξη».

Σχολίασε και την ομιλία του Ερντογάν στον ΟΗΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έγραψε σήμερα ιστορία.

"Μέχρι σήμερα έγιναν πολλές συζητήσεις, εδώ και χρόνια δίνουμε έμφαση στο σημείο της ισότητας για τη συνύπαρξη στη βάση της ομοσπονδίας. Σήμερα για πρώτη φορά έγινε ένα μεγάλο βήμα με την έκκληση του κ. Ερντογάν σε όλο τον κόσμο για αναγνώριση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του τουρκικού κοινού»

Σε ερώτηση για την έναρξη απευθείας πτήσεων από την Ρωσία, ο Ερσίν Τατάρ είπε «δεν έχω συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτό το θέμα. Τα έμαθα από τον Τύπο. Γνωρίζω ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν κάνει αίτηση. Δεν ξέρω τί λέει το ρωσικό κράτος».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια κινητικότητα. Υπάρχει μεγάλος αριθμός Ρώσων που ζουν στην τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Έχουν σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία. Μετά τον πόλεμο εφαρμόζεται εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας με την επιβολή της ΕΕ. Οι ισορροπίες στον κόσμο και με τα μεταβαλλόμενα γεγονότα, τόσο ο διαμεσολαβητικός ρόλος που ανέλαβε η Τουρκία και οι σχέσεις της με τη Ρωσία είναι διαφορετικές και μπορεί να επηρεάσουν αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

«Σκωτσέζικο ντουζ» στους Τούρκους από τη Μόσχα για απευθείας πτήσεις στα Κατεχόμενα

Milliyet: Πτήσεις Ρωσίας προς Κατεχόμενα ως απάντηση σε άρση εμπάργκο ΗΠΑ σε Κυπριακή Δημοκρατία

Τατάρ: Bήμα για αναγνώριση η έναρξη πτήσεων από Ρωσία