ΕΘΝΙΚΑ

Αρχάγγελος Μιχαήλ: Οι εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

F-16
In Time

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Συνεχίζονται οι τετραήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις πλαισιώνουν αεροπορικές επιδείξεις που θα διεξαχθούν ανήμερα του εορτασμού, στην αεροπορική βάση Λάρισας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022, στις 12:00 το μεσημέρι στην 110 πτέρυγα Μάχης/αεροπορική βάση Λάρισας θα ξεκινήσει αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος» και F-16 «Ζευς».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των μονάδων, στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες, δρστηριότητες αεραθλητικών σωματείων και αερομοντελισμού σε αεροπορικές βάσεις , εθελοντική αιμοδοσία και παρουσίαση στον χώρο του Σταθμού του Μετρό Συντάγματος, 2 εξομοιωτών πτήσης μαχητικού αεροσκάφους F-16 που έχουν κατασκευαστεί από την ΠΑ στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, καθώς και προσομοίωση πτήσης αεροσκαφών Rafale, F-4E, M2000-5 και F-16 μέσω εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), αεροπορικών εκθεμάτων και στατικού μοντελισμού.

Η μπάντα της ΠΑ θα δώσει συναυλία στον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρα 17:00.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, ανήμερα του εορτασμού σχηματισμοί αεροσκαφών θα πετάξουν άνωθεν μεγάλων πόλεων, ακριτικών πόλεων και νησιών.

Στις 10:00 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων και θα ακολουθήσει ο επίσημος εορτασμός - δοξολογία, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου από 09:00 έως 17:00 μ.μ. και
  • Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου από 14:00 έως 17:00.